Ara ara farklı adlarda (UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION, CRITICAL_PROCESS_DIED bir tane daha gözüme çarpmıştı lakin saniyeler içinde bilgisayar yeniden başladığı için tam göremedim) mavi ekran hataları almaktayım. Genelde oyun oynarken olduğunu düşünmüştüm, lakin bir iki kere videoları tam ekran olarak izlerken de başıma gelince sorunun genel olduğunun kanısına vardım. Ve sebebini bilmediğim şekilde minidump dosyası oluşmuyor. Sadece nasıl yaptığımdan emin değilim bir kere aşırı kurcalama sonucu aldığm mavi ekrandan minidump dosyası oluşturabildim. Size onu paylaşacagım umarım çözüme götürür. Ama ondan önce denediğim yöntemleri sizinle paylaşacağım;
- DDU ile ekran kartı sürücüsü kaldırıp yeniden yükleme.
- Denetim Masası güç ayarlarını tek tek denemek ve ek olarak hızlı başlatma vs. aktif etmek veya kapatmak.
- Aygıt yöneticisi üzerinden beni çok şüphelendiren "Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz" sürücüsünü sürücü yazılımı ile birlikte silmek.
- Aygıt yöneticisinden USB, ses, Bluetooth sürücülerini silip yeniden yüklemek.
- Chipset güncellemek.
- Intel dsa ile sürücülerin güncelliğini kontrol etmek.
- SSD testleri (testler temiz çıktı)
- RAM testleri (bu da temiz çıktı)
- Hataya sebep olduğunu düşündüğüm için Easy Anti-Cheat daha doğrusu Steam'i tamamen kaldırıp bir süre BSoD alıp almayacagımı test etmek.
Dipnot: Bu yaptıklarımda testler dışında eksik veya yanlış yaptığım şeyler olabilir pek emin değilim. Minidump olmayınca hatayı bulmak çok zor oluyor.
Intel Wi-Fi 6 AX201 160MHz sürücüsünden neden şüphelendiğim konusuna gelirsek birkaç yerde başka insanların da bu sürücü yüzünden BSoD aldıklarını ve sorunun hala çözülmediğini okumuştum. Bende minidump oluşturamadığım için acaba diye düşünerek bunu da denedim ki 1 ay kadar falan hiç BSoD almadım bu sürücüyü silince ama sonra birkaç Windows güncellemesi ardından tekrar BSoD almaya başlayınca ve minidump oluşturabilince artık buraya danışmaya karar verdim. (bu minidump dosyasını oluşturmam üzerinden de birkaç hafta geçti ama şu an konu açmaya daha müsait olduğum için elimde olan tek minidumpı paylaşıyorum.)
Umarm doğru bir şekilde yüklemişimdir buyurun minidump: 
Minidump