Windows 10 Mavi ekran hatası

ensarkose

Decapat
Arkadaşlar bir süredir sürekli mavi ekran alıyorum. 1-2 hafta önceye kadar 2 günde 1 defa falan oluyordu ama şimdi bilgisayari açmadan mavi ekran veriyor. Güvenli moda da geçemiyorum geçeceğim sırada mavi ekran veriyor kalıyor öyle ve altındaki stopcode sürekli değişiyor ama çoğunlukla "ırql not less or equal" yazıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir hatayı ben komşumun PC sinde yaşadım neredeyse aynısı. HDD değiştirdim olmadı büyük ihtimalle ramlarda sorun aynı uyumlulukta birinde ram alıp başlatmayı dene. Onun sorununu böyle çözmedik kaldı öyle ama bunu bir dene...

RAM testini yaptım sorun gözükmedi.

RAM yerini değiştirmek yada çıkarıp teker teker deneyin. Ekran kartını sökebilirsiniz. Tüm parçaları çıkarıp temizleyin.
Bilgisayar açılınca F8 ile bilgisayarı onar yada en son düzgün ayarlara getirin. USB içlerini ve ethernet kablosu girişini temizleyin.
Yanlız arkadaşımızın bilgisayarı açılmıyor.

Mimidump dosyasina dokunamıyorum yönetici izni gerekli diyor. Ne yapmalıyım ?
Arkadaşlar PC dün açıldı ve ekrana ingilizce grafik kartınız sorunlu diye bir yazı geldi. Aşşağıdaki gibi. Grafik kartından dolayı mavi ekran verir mi PC?

Evet ekran kartında bir sorun var bahsettiğin mavi ekran hatası da bilgisayarin herhangi biryerinde güç hatasi veya uyumsuzluk olduğunda çıkar. Ekran kartını sök ve onboarddan çalıştırmayı dene.

Evet ekran kartında bir sorun var bahsettiğin mavi ekran hatası da bilgisayarin herhangi biryerinde güç hatasi veya uyumsuzluk olduğunda çıkar. Ekran kartını sök ve onboarddan çalıştırmayı dene.
İşlemcim ekran kartını besleyemiyor yani sistemi darboğazlı kullanıyorum. Garantisi var ekran kartının garantiye yollayacağım haftaya.
Onboarddan nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…