Windows 10 Mavi Ekran Sonrası Geç Açılma

Moodyleta

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,

Bilgisayarımı Windows 10 'a yükselttiğimden beri bilgisayarımda özellikle de oyun oynarken mavi ekran hatası alıyorum. Hata kodlarını arattığımda ise net bir sonuç çıkmayıp yazılımsal olabileceği deniliyor.

Malum günümüzde herkes online oyun oynuyor ve oyundan düşme durumlarında kısa bir süre içerisinde geri dönülmesi bekleniliyor. Mavi ekran hatası sonrasında ise bilgisayarım geç başladığından dolayı bu süre zarfını bazen kaçırabiliyorum. Bilgisayarımın mavi ekran hatası verdikten sonraki yeniden başlatmasındaki hata denetimini nasıl kapatabilirim? Önerilmeyen bir şey olabilir ama canıma tak etti diyebilirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükselttikten sonra temiz kurulum yaptınız mı? Yapmadıysanız temiz kurulum yapınız.

Öncelikle bilgisayarı temiz önyükleme yaparak yeniden başlatın. Böylece bilgisayar başlangıcında açılan programlarla alakası olmadığından emin olursunuz.

Mavi ekran için minidump dosyalarını gönderirseniz daha net yardımcı oluruz.

Sürücülerde sorun olabilir. Özellikle ekran kartı sürücünüzü sitesinden güncelleyin. Driver Identifier programıyla eski sürücülerinizi öğrenebilirsiniz.

HD Tune programıyla sabit diskinizin sağlık ve bozuk sektör durumunu kontrol edin.

Sorun yoksa yönetici komut satırından chkdsk /f /r komutunu çalıştırın.

Yönetici komut satırından sfc /scannow yazıp çalıştırın.

Temiz kurulum yaptım ve sürücülerimin hepsi güncel.

Dediğin komutları şimdi uyguluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…