Windows 10 Mayıs Güncellemesi Sona Yaklaştı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Windows 10 Mayıs Güncellemesi Sona Yaklaştı
Windows-10.jpg

Microsoft, yeni büyük Windows 10 güncellemesi 2004 için son dokunuşları yapıyor. Geçtiğimiz ay Microsoft, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi’nin resmi olarak tamamlandığını ve son derlemenin test kullanıcılarına gönderildiğini duyurmuştu. Sürüm ...

Devamı: Windows 10 Mayıs Güncellemesi Sona Yaklaştı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Insider Preview programına katılıp erken deneme şansı buldum. 1909'da 7 saniyede açılan bilgisayar şimdi 15-16 saniyeyi buluyor :(.
Hocam açıkçası benim fikrim insider'a geçilmez. Stabil falan değil. Kimisi stabil çok güzel diyor kimisi performans sorunu çekiyor. Tam sürüm çıkmadan yeni sürüme geçmeye değmez diye düşünüyorum.

Hocam açıkçası benim fikrim insider'a geçilmez. Stabil falan değil. Kimisi stabil çok güzel diyor kimisi performans sorunu çekiyor. Tam sürüm çıkmadan yeni sürüme geçmeye değmez diye düşünüyorum.
2004 sürümü o kadar önerildi ki, bari erken kullanayım diye yükledim. 2004 sürümünü asla yüklemem herhalde çıkış yapınca.

Ben 2004 kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum. Sorunu kendi sisteminizde aramak yerine suçu her defasında işletim sistemine atıyorsunuz. Sizin gibi tipler yüzünden her yeni Windows sürümü uzun süre geri planda kalıyor. Evet Insider stabil değil fakat bu Fast Ring için geçerli. Oysaki 2004 sürümü Release Preview kademesine gelmiş durumda. Bilinen hata olarak sadece Mixed Reality ve IME için hatalar gösterilmiş. Ciddi bir sorun (örneğin mavi ekran) belirtilmemiş. Siz nasıl sorun yaşamasını beceriyorsunuz anlamıyorum. Ben yükseltme ile geçtiğim halde sorunsuz kullanıyorum. Üstelik 19 Şubat'ta yükseltmiştim (daha Microsoft resmi olarak ISO yayınlamamıştı bile). Hiçbir sorun yaşamıyorum. Önce bilgisayarınıza bakın, suçu işletim sistemine atmayın.

Ben 2004 kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum. Sorunu kendi sisteminizde aramak yerine suçu her defasında işletim sistemine atıyorsunuz. Sizin gibi tipler yüzünden her yeni Windows sürümü uzun süre geri planda kalıyor. Evet Insider stabil değil fakat bu Fast Ring için geçerli. Oysaki 2004 sürümü Release Preview kademesine gelmiş durumda. Bilinen hata olarak sadece Mixed Reality ve IME için hatalar gösterilmiş. Ciddi bir sorun (örneğin mavi ekran) belirtilmemiş. Siz nasıl sorun yaşamasını beceriyorsunuz anlamıyorum. Ben yükseltme ile geçtiğim halde sorunsuz kullanıyorum. Üstelik 19 Şubat'ta yükseltmiştim (daha Microsoft resmi olarak ISO yayınlamamıştı bile). Hiçbir sorun yaşamıyorum. Önce bilgisayarınıza bakın, suçu işletim sistemine atmayın.
Bilgisayarım i7 8750H, 16GB DDR4 2666Mhz RAM, GTX 1060 ekran kartlı Dell laptop. Senin önerdiğin insider ile ben şuan stabilite sorunları yaşıyorum üstelik temiz kurulum yaptığım halde. Kaldı ki kendi fikrimi belirtmişim senin takındığın tavıra bak.

Bilgisayarım i7 8750H, 16GB DDR4 2666Mhz RAM, GTX 1060 ekran kartlı Dell laptop. Senin önerdiğin insider ile ben şuan stabilite sorunları yaşıyorum üstelik temiz kurulum yaptığım halde. Kaldı ki kendi fikrimi belirtmişim senin takındığın tavıra bak.
Laptop'larda biraz sorun olabiliyor evet. Sürücüleri doğru yükledin mi? Bütün Windows güncellemelerini yükledin mi?
Masaüstü bilgisayarlarda daha az yaşanıyor bu sorunlar. Hatta en çok sorun çıkaran cihazlar aslında dizüstü bilgisayarlar. Sebebi de üreticilerin sürücülere önem vermemesi. Windows 10 1709 ile piyasaya sürülüyor cihaz, belli bir yere kadar üretici sürücüleri güncellemeyle devam ediyor. Sonra ise bir anda kesiyor. 1903 veya 2004 için sürücü bulamıyorsun, 1809 için olan sürücüyü kuruyorsun. Sorun bundan kaynaklı aslında. Benim bir sorun yaşamamam da bunun kanıtı çünkü altyapı 1909 ile aynı.
Forumda da sorunsuz kullanan birçok insan var. Hatta ben eski okul arkadaşıma da bu sürümü önerdim (önceden 1809 kullanıyordu). 2004 sürümünü kurduğundan beri sistemi 1809'daki halinden çok daha iyi çalışıyor. Yani biz sorun yaşamayan istisna kullanıcılardan değiliz. Sadece siz sorun yaşayan istisna kullanıcılardansınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı