Windows 10 Mikrofon Cızırtı Sorunu

• Konuyu başlatan Elnano
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 29.348

Elnano

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir mikrofon aldım USB girişli. Mikrofonda bass ayarı yok, ben de Equalizer APO+Peace uygulaması indirip bass'ı yükselttim. Ancak bu sefer de cızırtı ve uğultu geliyor. Normalde Mikrofon'un kendi ayarlarında Gürültü tutma seçeneği olması gerekiyor ama o da yok. Bu cızırtıyı nasıl engelleyebilirim? Artı olarak Realtek HD Audio Yöneticisi'nde USB kulaklığı görmüyor. Tüm giriş jaklarını bağımsız giriş aygıtları olarak ayarlayın seçtim ama nafile.

Ayarlar şu şekilde:

mic1.PNG

mic2.PNG

mic3.PNG

mic4.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün olduğunca mikrofon bassı vermeden ve mikrofon ses seviyesini 93-95 gibi değerlerde tutarak kullanmaya çalışın. %100'de ve basslı şekilde kullanmak cızırtı yapabiliyor. Varsayılan biçimide olabilen en düşük değeri seçin. Kulaklıklar gibi yüksek olan iyi ses vermiyor. Yüksek olanlar cızırtı yapabiliyor. Ses kartında konferans modu gibi bir ayar varsa onuda kapatmalısın. O seçenekte cızırtı yapan bir seçenek.

Yukarıda yazdıklarım mikrofondan mikrofona değişkenlik gösterebilir.

Mikrofon modeli nedir?

PL - 2415

Mümkün olduğunca mikrofon bassı vermeden ve mikrofon ses seviyesini 93-95 gibi değerlerde tutarak kullanmaya çalışın. %100'de ve basslı şekilde kullanmak cızırtı yapabiliyor. Varsayılan biçimide olabilen en düşük değeri seçin. Kulaklıklar gibi yüksek olan iyi ses vermiyor. Yüksek olanlar cızırtı yapabiliyor. Ses kartında konferans modu gibi bir ayar varsa onuda kapatmalısın. O seçenekte cızırtı yapan bir seçenek.

Yukarıda yazdıklarım mikrofondan mikrofona değişkenlik gösterebilir.

Bass 15'te dahi sesim çok az anlaşılıyor. Mikrofon sesini arttırınca da uğultu artıyor. Ancak 0 yapınca kesiliyor uğultu. Konferans modu vs. Herhangi bir ayara dokunamıyorum çünkü kulaklık USB olduğu için Realtek HD Audio'da görünmüyor.

Kulaklığı değiştirdim, usb yerine jaklı aldım. Bass ayarları, gürültü tutma ayarları var ama hala gürültü yapıyor. Kulaklığı dinle dediğim zaman ayrıyeten eko yapıyor.

Kulaklığı değiştirdim, usb yerine jaklı aldım. Bass ayarları, gürültü tutma ayarları var ama hala gürültü yapıyor. Kulaklığı dinle dediğim zaman ayrıyeten eko yapıyor.
Mikrofon bassını kıs, ses seviyesinide 95'te falan bırak 100 yapma. Mikrofonu dinleme. Konferans modu varsa kapat. Gürültü tutmayı aç. Ses kalitesini en düşüğü seç. Tekrar dene. Ses çok az ise en düşük bass ayarından bass verebilirsiniz. Ancak cızırtıyı göze alacaksınız. Bu arada mikrofon zaten ağzına yakın olacağı için dediğim şekilde bile kullansan sesin az olmaması gerekiyor.

Mikrofon bassını kıs, ses seviyesinide 95'te falan bırak 100 yapma. Mikrofonu dinleme. Konferans modu varsa kapat. Gürültü tutmayı aç. Ses kalitesini en düşüğü seç. Tekrar dene. Ses çok az ise en düşük bass ayarından bass verebilirsiniz. Ancak cızırtıyı göze alacaksınız. Bu arada mikrofon zaten ağzına yakın olacağı için dediğim şekilde bile kullansan sesin az olmaması gerekiyor.

Daha iyi oldu eyvallah. Artı olarak hoparlör'de gürültü tutma var onu kapatınca +10 bass'ta hiç gürültü yapmıyor ama ses az çıkıyor.
Gürültü tekrar geldi işin garibi kasanın yanına dokunsam gürültü kesiliyor :D
Edit: Sanırım sorunu çözdüm, Kullandığım prizde topraklama yok. Başka prize takınca gürültü yapmıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı