Windows 10 modlu verisyonları güvenlik açısından neden eleştiriliyor?

aynkursatt

Femtopat
Katılım
31 Aralık 2023
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
Ne gibi bir güvenlik sorunu olabilir?
Steam hesabım çalınır mı?
Bilgisayarda sadece oyun ve araştırma yapmak ve YouTube'a gireceğim.
 
Ne gibi bir güvenlik sorunu olabilir?
Steam hesabım çalınır mı?
Bilgisayarda sadece oyun ve araştırma yapmak ve YouTube'a gireceğim.

Ne tür eklemeler yapıldığı bilinmediğinden bu tür sistemleri kullanmak mantıksız zira güvenlik güncellemeleri alınamıyor bu tür sistemlerde bunun yerine Enterprise LTSC LTSB kullanmak daha mantıklı. hesabın çalınması muhtemel çalınmama ihtimali de var ama çalınmaması güvensiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor .
 
Ne tür eklemeler yapıldığı bilinmediğinden bu tür sistemleri kullanmak mantıksız zira güvenlik güncellemeleri alınamıyor bu tür sistemlerde bunun yerine Enterprise LTSC LTSB kullanmak daha mantıklı. hesabın çalınması muhtemel çalınmama ihtimali de var ama çalınmaması güvensiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor .
Modlu windowsu kullanırken steam hesabımı 2 adımlık doğrulama ile kullansam güvende tutabilir miyim?
 
Modlu Windows'u kullanırken Steam hesabımı 2 adımlık doğrulama ile kullansam güvende tutabilir miyim?

Dostum modlu Windows'lara güvenen birisi değilim pek bir yorum yapmak istemem çünkü orijinalin tarafıyım şöyle yüklersin bir şey olmaz ama güvenlik güncellemesi almıyor onlar ileride kafan ağrıyabilir kesin ağrır demiyorum belli olmaz yemeyedebilirsin virüs benim önerim Windows 10 kur zaten boşta 3 GB RAM yiyor önce kur internetsiz kur masaüstü gelsin sitedeki sürücüleri yükle Update'leri yap isteğe bağlıları yapma sadece bas güncellemeye kendi yapsın intelse işlemcin ve Wi-Fi Bluetooth Intel sürücüleri sitesinden güncelle tamamdır lisanslamasanda olur modlu Windows sistemi tamam rahatlatıyor onun yerine 6 aya bir format atacaksan 90 gün müydü süresi bilmiyorum Enterprise LTSB kur mağaza falan yok bayağı hafif modlu Windows kuracaksan da bilmiyorum dediğim gibi ben tarafım bir şey öneremem orijinal Windows'ta bile yiyebilirsin yani yüzde 99 korur seni modlu Windows'ta antiviürs yok güvenlik güncellemeleri yok kendim Kaspersky kurarım dersen o bile koruyamaz çünkü işletim sisteminiin açıkları kapanıyor o sebepten ben orijinal öneririm kuracaksan da yorumlara falan iyice bak kullanmışların tavsiyesini al ben yorum yapamam o konuda kullanmadım.

Windows 10 desteği bitesiye seni yüzde 99 her şeyiyle götürür neden 11 önermedim? Amacın oyun ders video araştırma o sebepten destek alıyor halen Windows 11 de kurabilirsin ben 10 kurdum memnunum 11 de kullandım oda güzel sisteminde TPM falan var mı bilmiyorum kurabilirsin çok kafana takma yükle Windows 10/11 senin işini götürür diskin SSD mi bu arada? RAM miktarın yeter benim de 16 GB. M.2 SSD varsa süper zaten çok rahat bir şekilde seni götürür.

Pro Home fark etmez kur birisini ben Home SL kullanıyorum nedeni ise ne bileyim ek güncellemeler falan yok sade stabil sevdiğim için kullanıyorum 2015 LTSB kullanıyorum kasamda oda 4 GB RAM'lı bir sistemde YouTube falan için kullanıyorum 500 MB RAM harcıyor onda SSD var SATA 2 güvenmediğim bir şey olunca Dual boot Windows 10 Home SL var ondan girip taratıyorum sende böyle yapabilirsin Dual kurabilirsin mesela LTSC LTSB'yi ama lisans sorun onda 90 gün sonra yeniden başlatıyor falan Windows 10 11 normal Home Home SL Pro sürümlerde bu yok etkinleştirmesende kullanıyorsun kapanma olmadan.
 
Son düzenleme:
Öncelikle değerli yorumunuz için size çok teşekkür ederim. Bilgisayarım lenovo g580 laptop. İntel core İ5 2540m işlemcisi var. 16 gb ram var. ekran kartı yok intel hd3000 var.

Büyük oyunlar oynamıyorum, oynadığım oyunlar zula, euro truck simulator 2, stumble guys, assetto corsa(zamanında 15 tl ye full dlcli almıştım steam'de) bu şekilde küçük, çok sistem gerektirmeyen eski oyunlar oynuyorum.

(Bilgisayara 16 gb rami fiyatı daha uygun geldiği için aldım önceden 4 gb vardı.) Eski bir bilgisayar olduğu için win 11 yapamıyorum tpm olayları vs hiç araştırmadım nasıl yapılır bilmiyorum.

Bende sizin gibi orijinal kullanmayı daha uygun buluyorum. Bir aralar ghost spectre nin modlu windows 10 versiyonunu 2 yıl gibi bir süre kullanmıştım ilk başlarda orijinalden daha hızlı gibi geliyordu hatta ram kullanımı oldukça düşüktü ancak gün geçtikçe orijinal den daha da yavaş bir hal almaya başlayınca orijinale geçtim o zamanlar güvenlikle alakalı bir şey olacağını düşünmüyordum o şekilde uzun bir süre kullandım, araştırmadan kurmuştum. Iyikide güvenlikten yana bir sorun çıkmadı.

Bu oynadığım oyunlarda daha çok performans verecek farklı windowsları deneyeceğim sizin öneriniz ne olur? Cevabınız da ki birkaç windows modeli içerisinde veya başka hangi sistem bilgisayarımla daha performanslı olur?

(Önümüzdeki seneye bir bilgisayar toplamaya çalışacağım, bunun için başka bir konu açacağım. Laptopumun artık emekli olma zamanı geldi biliyorum :)
 
Öncelikle değerli yorumunuz için size çok teşekkür ederim. Bilgisayarım Lenovo G580 laptop. Intel Core i5 2540M işlemcisi var. 16 GB RAM var. Ekran kartı yok Intel HD3000 var.

Büyük oyunlar oynamıyorum, oynadığım oyunlar Zula, Euro Truck Simulator 2, Stumble Guys, Assetto Corsa(zamanında 15 TL'ye Full DLC'li almıştım Steam'de) bu şekilde küçük, çok sistem gerektirmeyen eski oyunlar oynuyorum.

(Bilgisayara 16 GB RAM'i fiyatı daha uygun geldiği için aldım önceden 4 GB vardı.) Eski bir bilgisayar olduğu için Windows 11 yapamıyorum TPM olayları vs hiç araştırmadım nasıl yapılır bilmiyorum.

Bende sizin gibi orijinal kullanmayı daha uygun buluyorum. Bir aralar Ghost Spectre'nin modlu Windows 10 versiyonunu 2 yıl gibi bir süre kullanmıştım ilk başlarda orijinalden daha hızlı gibi geliyordu hatta RAM kullanımı oldukça düşüktü ancak gün geçtikçe orijinalden daha da yavaş bir hal almaya başlayınca orijinale geçtim o zamanlar güvenlikle alakalı bir şey olacağını düşünmüyordum o şekilde uzun bir süre kullandım, araştırmadan kurmuştum. Iyikide güvenlikten yana bir sorun çıkmadı.

Bu oynadığım oyunlarda daha çok performans verecek farklı Windows'ları deneyeceğim sizin öneriniz ne olur? Cevabınız da ki birkaç Windows modeli içerisinde veya başka hangi sistem bilgisayarımla daha performanslı olur?

(Önümüzdeki seneye bir bilgisayar toplamaya çalışacağım, bunun için başka bir konu açacağım. Laptopumun artık emekli olma zamanı geldi biliyorum :)

Performans konusunda çok fark yaratmaz ramınız yeterli zaten Windows 10/11 RAM miktarını otomatik ayarlıyor RAM'ı fazla kullanması iyi bir şey önbelleğe alıyor uygulamaları bence kafanızı yormayın Windows 10 Home SL'den devam edin destek bitesiye kadar idare eder sizi Windows kurarken kendi sitesinden USB'ye yazdırın yazdırma işi bitince USB'ye sürücüleri bir klasör açın içerisine atın format attıktan sonra Wi-Fi'ya bağlamayın tüm sürücüleri tek tek kurun sonra Windows Update yapın bitsin acele etmeyin eğer Intel kullanıyorsanız ki ekran kartınız falan Intel Wi-Fi driver Bluetooth driver en güncel sürümü kurmanızı öneririm Intel'in kendi programı var Intel Driver Support Assistant o otomatik bulup güvenli şekilde Intel sitesinden en güncel sürümü yüklüyor oradanda güncelleyin ve orijinal yazılım kullanın korsan falan yavaşlatır ve ek bir şey yapmayın Windows kendisi ayarlıyor zaten performans ayarı falan gereksiz bence. Oyun içi çözünürlük falan ayarlamak gerek tabii ki oyun içi ayarlar olurda zaten Windows oyunda RAM yetersizse kendisi dengeliyor tavsiyem belirttiğim şekilde kullanmanız sonuçta Ultra performans bekleyemeyiz hani çok büyük beklenti olmamalı SSD yoksa SSD alın. Güncellemeleri günlük yüklemenizi öneririm hani arkada falan yüklüyor o yavaşlatabilir 4 GB Dual Core SATA 2 sistemimle akıcı Windows deneyimi yaşıyorum AMD bu arada hani Update hallediyor NVIDIA 9500 GT ekran kartımı kuruyorum sadece. Zaten birkaç saat güzelce ayarlamakla vakit kaybedeceksiniz sonra önünüze bakacaksınız. Eğer ki memnun olmazsanız LTSB 2016 / LTSC 2019 önerebilirim RAM kullanımları çok az güvenlik güncellemeleri alıyor sadece ama 90 gün lisans problemi var 90 gün sonra kapanıyor 1 saate tekrar uğraşırım derseniz öneririm veya ben gibi Dual boot yapacaksanız öneririm. Desteklemediği için Windows 11'e geçmek mantıklı değil bence dilerseniz şöyle de yapabilirsiniz kendiniz modlayıp Lite sürüm yapabilirsiniz ve böylece güzelce kullanabilirsiniz Dual boot ile kullanabilirsiniz bence yani ben olsam uğraşmam Windows 10 Home SL kurarım dediğim gibi SATA 2 sistemde bile akıcı gayet. İşlemci kötü 100 olabiliyor hemen Update esnasında bekliyorum kasması sinir ettiği için tek tek kullanırsanız kasma falan yaşamazsınız bu da önerimdir zorlamaya gelmez sonuçta gücü belli. Diske bir şey yazınca disk 100 100 oluyor SATA 2'den dolayı biraz kasma yaşatabiliyor ama dediğim gibi sistem bu yapabileceği şey belli Lite sürüm hazırlayarak en az kaynak kullandırtabilirsiniz oyun ayarları da yaparsınız ve Max performans almaya çalışırsınız ama sağlam bir Windows çok emek ister yani epey vaktinizi alır NTLite ile hazırlayabilirsiniz.

Mesela internet kafe düzeni de yapabilirsiniz PC kapanınca her şey gidiyor ya internet kafelerde. Mesela sistemin stabilitesi için C'yi shafow Defender, Deep freeze benzeri programla kapatırsınız hiçbir değişiklik kaydolmaz yani kapatınca silinir D ye yedeklerinizi alırsınz. İnternet kafelerde böyle mesela her şey siliniyor ve her şey kapalı antivirüsten güvenlik duvarına ama ben kafa yormam böyle şeylere kurduğum sistemde performans memnun ediyor beni zaten en iyi 10 FPS artar yani donanıma bağlı sonuçta donanım düşükse yüksek performans biraz zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı