Bu, Microsoft'un ve Windows'un kendi hizmeti değil. Farklı bir uygulamanın hizmeti ya da bir ihtimal virüs olabilir. Yayıncısının "bilinmiyor" olarak gösterilmesi biraz daha tuhaf, belki sildiğin bir uygulamanın hizmeti olduğu için öyle gösteriyor olabilir.
Virüs ya da başka bir şey olduğunu nasıl anlayabilirim ya da virüse nasıl silebilirim?
Güvenlik yazılımıyla tarat: ESET öneririm. Regedit'in servis girdilerine gir ve oradan bakmayı dene. Bir de normal hizmetler yerinde gözüküyor mu yoksa sadece MSConfig üzerinde mi gözüküyor?
Regedit'in servis girdisi:
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
Her zaman durdurulmuş devre dışı gözüküyor acaba silinmiş bir uygulamanın hizmeti olabilir mi dediğiniz gibi.
Evet, olabilir. Regedit üzerinden gözüküyorsa sağ tıklayıp sil yaparsanız silinecektir hizmet. Yine de programlarınızı kontrol edin, virüs taraması yapın.
Evet, olabilir. Regedit üzerinden gözüküyorsa sağ tıklayıp sil yaparsanız silinecektir hizmet. Yine de programlarınızı kontrol edin, virüs taraması yapın.
Silmeden önce bir şey soracağım Microsoft hizmetlerini gizlemeden baktım bir kopyası gözükmüyor sürekli de her baktiğimda devre dışı gözüküyor.
Regedit üzerinden bulamadım hizmeti.
Muhtemelen silinen uygulamanın kalıntısıdır, o yüzden devre dışıdır.
Çok soru sordum özür dilerim ama silinen bir uygulamanin olsa bile uygulamanin System Update diye bir hizmeti niye olsun ki?