Windows 10 MSConfig System Update nedir?

Crucible

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSConfig'e girdim Microsoft hizmetlerini kapadiğimda System Update bir şey diye çikti. System Update'nin Microsoft hizmetlerinin icinde olması gerekmiyor mu virüs olabilir mi?

Screenshot_20220903-223642_WhatsApp.jpg

Bu, Microsoft'un ve Windows'un kendi hizmeti değil. Farklı bir uygulamanın hizmeti ya da bir ihtimal virüs olabilir. Yayıncısının "bilinmiyor" olarak gösterilmesi biraz daha tuhaf, belki sildiğin bir uygulamanın hizmeti olduğu için öyle gösteriyor olabilir.

Bu, Microsoft'un ve Windows'un kendi hizmeti değil. Farklı bir uygulamanın hizmeti ya da bir ihtimal virüs olabilir. Yayıncısının "bilinmiyor" olarak gösterilmesi biraz daha tuhaf, belki sildiğin bir uygulamanın hizmeti olduğu için öyle gösteriyor olabilir.

Virüs ya da başka bir şey olduğunu nasıl anlayabilirim ya da virüse nasıl silebilirm?

Virüs ya da başka bir şey olduğunu nasıl anlayabilirim ya da virüse nasıl silebilirim?

Güvenlik yazılımıyla tarat: ESET öneririm. Regedit'in servis girdilerine gir ve oradan bakmayı dene. Bir de normal hizmetler yerinde gözüküyor mu yoksa sadece MSConfig üzerinde mi gözüküyor?

Regedit'in servis girdisi:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

Güvenlik yazılımıyla tarat: ESET öneririm. Regedit'in servis girdilerine gir ve oradan bakmayı dene. Bir de normal hizmetler yerinde gözüküyor mu yoksa sadece MSConfig üzerinde mi gözüküyor?

Regedit'in servis girdisi:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services

Her zaman durdurulmuş devre dışı gözüküyor acaba silinmiş bir uygulamanın hizmeti olabilir mi dediğiniz gibi.

Her zaman durdurulmuş devre dışı gözüküyor acaba silinmiş bir uygulamanın hizmeti olabilir mi dediğiniz gibi.

Evet, olabilir. Regedit üzerinden gözüküyorsa sağ tıklayıp sil yaparsanız silinecektir hizmet. Yine de programlarınızı kontrol edin, virüs taraması yapın.

Evet, olabilir. Regedit üzerinden gözüküyorsa sağ tıklayıp sil yaparsanız silinecektir hizmet. Yine de programlarınızı kontrol edin, virüs taraması yapın.

Silmeden önce bir şey soracağım Microsoft hizmetlerini gizlemeden baktım bir kopyası gözükmüyor süreklide her baktiğimda devre dışı gözüküyor.

Regedit üzerinden bulamdım hizmeti.

Silmeden önce bir şey soracağım Microsoft hizmetlerini gizlemeden baktım bir kopyası gözükmüyor sürekli de her baktiğimda devre dışı gözüküyor.

Muhtemelen silinen uygulamanın kalıntısıdır, o yüzden devre dışıdır.

Regedit üzerinden bulamadım hizmeti.

İsmi direkt aynı olmayabilir, normal hizmetlere girin ve o hizmete tıklayın, hizmet adına bakın. Görünen ad ile çıkmayabilir. Örnek olarak:

Prime777.png

Çok soru sordum özür dilerim ama silinen bir uygulamanin olsa bile uygulamanin System Update diye bir hizmeti niye olsun ki?

Bu, senin bileceğin iş. Hangi uygulamaları yükledin ve sildin? Bazı uygulamaların hizmetleri garip olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı