Windows 10 mu Linux mu?

Steam direkt native olarak çalılıyor ve Linux oyunculuğuna da büyük katkısı var. Proton aracı entegre geliyor ve bu sayede yerel Linux desteği olmayan oyunları oynatıyor. Diğer istemcileri Bottles ve Lutris ile kurabilirsin. Onun haricinde Epic için heroic istemcisi var. Ondan daha iyi çalışıyor.

Discord rahatlıkla kullanırsın.

Pop!_OS! Veya Linux Mint Cinnamon

İşletim sisteminden ne beklediğine bağlı. Ben bazı oynadığım oyunların Linux desteği olmadığı için ReviOS10(Windows 10) ve EndeavourOS(Arch tabanlı bir Linux distrosu) dualboot kullanıyorum.

Windows candır.

Peki Dual boot nasıl yapabilirim hocam?
Ve eğer yaparsam kaç GB alan kaplar?

Farklı bir deneyim için Linux deneyebilirsiniz. Ama oyun için kullanacağım, beni uğraştırmasın diyorsan Windows.

Peki Dual boot nasıl yapabilirim hocam?
Ve eğer yaparsam kaç GB alan kaplar?
Önce Windows'u kurup ondan sonra ayırdığın disk alanına Linux dağıtımı kurarsan zaten dual boot olarak ayarlar, sende zaten Windows varsa tek yapman gereken yer ayırıp dağıtım kurmak. Pop!_OS en son kullandığımda bootloader kurmuyordu bu yüzden Linux Mint ile denemeye başlaman daha kolay olabilir. Bence minimum 50 GB yer ayır, dosyaları Linux diskinde saklamazsan yeterli olacaktır ama boşta yerin çoksa 100 GB ayırırsan kafan rahat olur.

Sosyal'de dual boot rehberleri olması lazım şu an telefonda olduğum için o konuda uzun uzun yazamıyorum ama araştırırsan çok rahat bulursun, aslında yapman gereken hiçbir şey yok ama sen yine de bir rehbere bak.

Yardımınız için teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…