Valorant oynuyorsanız en az LTSC 2021 olanı indirmeniz gerek. Onun dışında ben 2019 veya 2021 önerebilirim çünkü sisteminiz o kadar eski değil.Peki buradan hangisini indirmeliyim?
İkisinde de yetmeyecek 8GB RAM.
Sürücü sıkıntısı olabiliyor galiba. En az 2019 indirin bence. Hatta 2019 olsa iyi olabilir.2015 olanı indirsem boşta en az o mu RAM tüketir?
Valorant oynuyorsanız en az LTSC 2021 olanı indirmeniz gerek. Onun dışında ben 2019 veya 2021 önerebilirim çünkü sisteminiz o kadar eski değil.
Tavsiyem en az 8 daha alıp 16 yapmanız gerçekten fark ediyor.
oyunlar için sistem gereksinimlerini nası bulurum peki ltsb/c olanlar içinSürücü sıkıntısı olabiliyor galiba. En az 2019 indirin bence. Hatta 2019 olsa iyi olabilir.
SSD yoksa alınız onun haricinde kesinlikle Ram alın gerçekten farkediyor inanın bana benzer sistem var bende.Evet sistem eski değil ama üşeniyorum almaya. CS2'de 90 LoL'de 100ü geçmiyor FPS. masaüstünde de takılmalar oluyor artık
Ltsc 2021, Windows 10 21h2 kullanıyor. Ltsc 2019'u bilmiyorum ama 20h2 altında bir sürüm.Evet sistem eski değil ama üşeniyorum almaya. CS2'de 90 LoL'de 100ü geçmiyor FPS. masaüstünde de takılmalar oluyor artık
oyunlar için sistem gereksinimlerini nası bulurum peki ltsb/c olanlar için
SSD yoksa alınız onun haricinde kesinlikle RAM alın gerçekten fark ediyor inanın bana benzer sistem var bende.
SSD yoksa alınız onun haricinde kesinlikle RAM alın gerçekten fark ediyor inanın bana benzer sistem var bende.
LTSC 2021, Windows 10 21H2 kullanıyor. LTSC 2019'u bilmiyorum ama 20H2 altında bir sürüm.
Oyunlarin sistem gereksinimi de bazen yazar Windows 10 20H2 üstü falan gibi.
Bence LTSC 2021 indirebilirsiniz. Daha eskisine gerek yok bence.
8 GB RAM'im olduğu için boşta daha az RAM kullanan bir işletim sistemi yüklemek istiyorum. Windows 8 desteği kesilmiş oyunları için. Windows 10 mu Windows 11 mi daha az RAM tüketir?
Haklısınız ve Ram konusunda yeterli demişsiniz. Şöyle ki 8GB ram varken Forza 5 te 40fps civarı ve baya dropluydu. 8+16 yaptım şuan 80 FPS civarı alıyorum dropsuz. Yani bazı şeyler gercekten ram arttırmak gerekebiliyor.Windows 10 daha makul, ben şahsen Ubuntu kullanıyorum ve memnunum. Başta herkes bana bilgisayarın çok kasacak aman aman dediler bu zamana kadar (6 ay) oldu Windows 200 kere kastıysa Linux Ubuntu 5-6 kere kasmıştır. Bir de şöyle düşün Windows 11 daha gelişmiş özellikler sunduğu için sistemini yorabilir. Bu fark Windows 7 ile Windows 10'la kıyaslandığında nasıl büyük oranlar çıkıyorsa arada 1 sayılık fark olmasına rağmen performans bakımından her zaman eski sistemler daha az RAM tüketir çünkü o devrin gelişen bilgisayar teknolojilerine ve insanların bütçesine uygun alabileceği bilgisayar ve donanım özellikleri için geliştirirler. Ara sıra güncelleme atarak birkaç hizmeti kaliteleştirip, performansı daha yumuşatmaya çalışırlar ama bu çok da fark yaratmaz sadece uygulama performansın bir tık daha kaliteli hale gelir. Genelde bu kasma problemleri için sistemi yoran uygulamaları kısıtlamak gerekiyor bunun içinde ekstra uygulamalar veya teknik ayarlar ile yapman lazım bundan sonrası çorap söküğü gibi akıp gider. 8 GB RAM gerçekten çok ideal. Her iki işletim sistemini kaldırabilir oyunlarda kasma donma problemleri çok nadir olabilir o da oyunda yaşadığın frame rate drops ismini verdiğimiz FPS düşüşleri olabilir ama burada RAM'in ideal olduğu için genellikle ekran kartı ve CPU gibi donanımlarından kaynaklı olur. Yani her iki sistemide kullanabilirsin ama dediğim gibi eskiler her zaman özlenir, eskiler her zaman daha iyidir. Sonuçta arada değişen tek fark modernlik ki bence 11'de çözdüğün işleri 10'da da çözebileceksen 10 kullan derim. Boşuna aksiyon almaya gerek yok. Zaten bu Windows son zamanlarda şu yapay zekayı içimize sokacak sokalı güvenlik riski kat kat artıyor, bunuda aklında tut. Hiçbir sistem %100 güvenlik sağlayamaz. Şahsen bu zaman kadar 7,5 kişiyi hackledim. Virüsler çok kolay sistem açıklarından yararlanabiliyor bu oran Windows 11'de de aynı, Windows 10'da da aynı...