Windows 10 mu Windows 11 mi daha az RAM kullanır?

Haklısınız ve RAM konusunda yeterli demişsiniz. Şöyle ki 8 GB RAM varken Forza 5'te 40FPS civarı ve bayağı dropluydu. 8+16 yaptım şu an 80 FPS civarı alıyorum dropsuz. Yani bazı şeyler gercekten RAM arttırmak gerekebiliyor.

Peki Dual channel için 8+8 mi önerirsiniz yoksa direkt 8+16 yapıştırıp geçeyim mi hocam?

Haklısınız ve Ram konusunda yeterli demişsiniz. Şöyle ki 8GB ram varken Forza 5 te 40fps civarı ve baya dropluydu. 8+16 yaptım şuan 80 FPS civarı alıyorum dropsuz. Yani bazı şeyler gercekten ram arttırmak gerekebiliyor.
Hocam Forza oyun değil ki gerçek hayatın sanallaştırılmış hali bir zahmet kassın kolay değil yani her sistemin kaldırması ben genel olarak konuştum. Ayrıca ben oyun oyun aşığı falan değilim yazılım yapar geçerim benimde kullandığım uygulamalar bir o kadar oyun kadar performans götürüyor. Yani ordan yola çıkarak söyledim ama bir yanlışım varsa özür dilerim.

Valorant oynuyorsanız en az LTSC 2021 olanı indirmeniz gerek. Onun dışında ben 2019 veya 2021 önerebilirim çünkü sisteminiz o kadar eski değil.
Tavsiyem en az 8 daha alıp 16 yapmanız gerçekten fark ediyor.

Hocam indirdim kuruyorum şimdi. Bunun üstüne kendisi güncelleme yapmaz değil mi?

Ben 8+16 yaptım. Kendisi güncelleme yapmaz mı işini anlamadım. Windows Update çalışıyor.

Windows Update güncelliyor mu diye sordum kendimi anlatamadım. Güncellemeleri kapattım 1 ay kadar. Yarın da RAM alacağım 8+16 olacak.

8 GB RAM'im olduğu için boşta daha az RAM kullanan bir işletim sistemi yüklemek istiyorum. Windows 8 desteği kesilmiş oyunları için. Windows 10 mu Windows 11 mi daha az RAM tüketir?

İsterseniz Windows 10 normalde olur ama siz az RAM kullanan istiyorsunuz Microsoft'un sunduğu Windows 10 LTSC 2019 ya da 2021 sürümünü isterseniz kurabilirsiniz.

Windows Update güncelliyor mu diye sordum kendimi anlatamadım. Güncellemeleri kapattım 1 ay kadar. Yarın da RAM alacağım 8+16 olacak.

İsterseniz Windows 10 normalde olur ama siz az RAM kullanan istiyorsunuz Microsoft'un sunduğu Windows 10 LTSC 2019 ya da 2021 sürümünü isterseniz kurabilirsiniz.

Boşta %55 RAM kullanımı vardı. dediğinizin 2021 sürümünü indirince 28e düştü oyunlara girince yine 95 kullanıyor ama daha az takılmalar oluyor bu sefer.
16 GB RAM satın aldım sabah gelince yazarım tekrar.

Boşta %55 RAM kullanımı vardı. Dediğinizin 2021 sürümünü indirince 28e düştü oyunlara girince yine 95 kullanıyor ama daha az takılmalar oluyor bu sefer.
16 GB RAM satın aldım sabah gelince yazarım tekrar.

95 kullansın bir de 8 GB ama 95 kullandırtacak oyun oynarsanız mesela 8 GB var ve 12 GB'lik 8 GB'lik oyun oynarsanız maalesef olur 16 GB RAM ile rahatlarsınız.

95 kullansın bir de 8 GB ama 95 kullandırtacak oyun oynarsanız mesela 8 GB var ve 12 GB'lik 8 GB'lik oyun oynarsanız maalesef olur 16 GB RAM ile rahatlarsınız.

Değerleri aynı olan 16 GB RAM sipariş verdim. Uyarsa 24 uymazsa sadece 16 olarak kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı