Çözüldü Windows 10 nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar, 1 tane USB aldım Microsoft sitesinden Windows 10 indirdim ISO ve Rufus programından USB'ye yazdım. Ve şu an bilgisayarımda 2 disk vardı 3 disk oldu M.2 SSD aldım şu an normal SSD kurulu Windows bir de HDD var. Ben formatlarken M.2 kuracağım SSD de 2. disk olacak hard disk hiç kullanılmasın istiyorum. Şu an tek yapmam gereken USB takıp PC yeniden başlarken boot menüsünden USB seçip kurmam mı yoksa başka şey yapmalı mıyım? Ve bir diğer sorum da Pro kullanıyorum kurarken Home kurmalı mıyım çok performans farkı olur mu yani gidip bir de OEM key alınır mı 20 30 TL de masraf çıkacak.

Çözüm

Çözüm
Ve şu an bilgisayarımda 2 disk vardı 3 disk oldu M.2 SSD aldım şu an normal SSD kurulu Windows bir de HDD var. Ben formatlarken M.2 kuracağım SSD de 2. disk olacak hard disk hiç kullanılmasın istiyorum.

Hard diski çıkarabilirsin veya kullanmadığın zaman uyku moduna geçiyordu sanırsam. İşletim sistemi yüklü değil ise.

USB takıp PC yeniden başlarken boot menüsünden USB seçip kurmam mı yoksa başka şey yapmalı mıyım?

Aynen, yazdığın USB'yi seçip, BOOT edip kurulumu başlatacaksın.

Bir diğer sorum da Pro kullanıyorum kurarken Home kurmalı mıyım çok performans farkı olur mu yani gidip bir de OEM key alınır mı 20 30 TL de masraf çıkacak.

Fark edecek kadar performans artışı göremedim. Pro veya Home fark etmez.

1) Boot menüsünden USB'yi seçip kuracaksınız. Kolay olması için Windows kuracağınız disk dışındaki diskleri çıkarmanızı öneririm.
2) Pro ile Home arasında performans farkı yok. Genel kullanıcı için önemli olmayan farklar var.
3) OEM key almayın. Satıcılar dolandırıcı olabiliyor. Dolandırıcı olmasalar bile Windows Lisans sözleşmesine aykırı. Windows etkinleştirmeden kullanabilirsiniz.

Hard diski çıkarabilirsin veya kullanmadığın zaman uyku moduna geçiyordu sanırsam. İşletim sistemi yüklü değil ise.

Aynen, yazdığın USB'yi seçip, boot edip kurulumu başlatacaksın.

Fark edecek kadar performans artışı göremedim. Pro veya Home fark etmez.

Tamam hocam ben şimdi disk seçme yerine kadar gitsem orada sizden yardım istesem konuyu değiştirme olayı olmuyor değil mi buraya resim atabilirim? Çünkü ben tam bilmiyorum da disk seçme yerinde ne yapacağımı kafam karışıyor.

Tamam hocam ben şimdi disk seçme yerine kadar gitsem orada sizden yardım istesem konuyu değiştirme olayı olmuyor değil mi buraya resim atabilirim? Çünkü ben tam bilmiyorum da disk seçme yerinde ne yapacağımı kafam karışıyor.
Kafanızın karışmaması için Windows kuracağınız disk dışındaki bütün diskleri çıkartmanızı tavsiye ederim. Windows kurduktan sonra geri takarsınız.

Buraya resim atabilirsiniz sorun olmaz.

Kafanızın karışmaması için Windows kuracağınız disk dışındaki bütün diskleri çıkartmanızı tavsiye ederim. Windows kurduktan sonra geri takarsınız.

Buraya resim atabilirsiniz sorun olmaz.

SSD durabilir M.2 ile SSD ayırt ederim HDD zaten kullanmiyacağım için çıkaracağım.
Tabii atabilrsiniz.

Merhaba birazdan atacağım HDD çıkardım bilgisayardan.
Şimdi yapmam gereken şey PC yeniden başlatıp boot menüsünden USB seçmek mi?

Son düzenleme:
Şimdi yapmam gereken şey PC yeniden başlatıp boot menüsünden USB seçmek mi?
Evet, aslında @utkuversus hocam linki atmıştı orada daha detaylı anlatışmış.

Burada neyi sececegim?

Dosya Ekleri

• 20220403_140815.jpg
    20220403_140815.jpg
    225,1 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Geri
Yukarı