Windows 10 nasıl kurulur?

Ezel Demir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben yakın zaman da M.2 bir SSD aldım ve onu takmak için Windows'un yüklü olduğu C diskini çıkarmak gerekiyor o yüzden ben Windows'un nasıl kurulduğunu bilmediğim için tanıdığım bir bilgisayarcıya götürmeye karar verdim. Fakat o da 2 aylığına köye gitmiş Windows kurmayı bilen bir akrabam da yok bununla ilgili bana bir video linki falan atabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben yakın zaman da M.2 bir SSD aldım ve onu takmak için Windows'un yüklü olduğu C diskini çıkarmak gerekiyor o yüzden ben Windows'un nasıl kurulduğunu bilmediğim için tanıdığım bir bilgisayarcıya götürmeye karar verdim. Fakat o da 2 aylığına köye gitmiş Windows kurmayı bilen bir akrabam da yok bununla ilgili bana bir video linki falan atabilirseniz sevinirim.

Buradan indireceksiniz. Windows 10'u İndirin Aracı indir dedikten sonra çalıştırın ve ardından işlemleri sırasıyla yapın. Hayırlı olsun.

Hocam bilgisayarcıya falan götürmenize gerek yok, Allah korusun RAM'inizi falan çalarlar. Google'a yazın Windows 10 indir, zaten en üstte Windows sitesi çıkar oradan indirip kurabilirsiniz. Artık çok basit bu tür şeyler, bilgisayarcı falan gereksiz, biraz eskide kaldı bilgisayarcılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcıya vermeye gerek yok. Dediklerimi yaparak kurabilirsin. Videoya falan gerek yok.
  • ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun "seç" kısmından.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin.
  • Başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot menüsüne gir, USB belleği 1. sıraya al ve Save and exit yap.
  • Şimdi yükle bas.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Windows dosyaları yüklenecek.
  • Dil, bölge ekranı gelecek.
  • Hepsini yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Bilgisayarcıya vermeye gerek yok. Dediklerimi yaparak kurabilirsin. Videoya falan gerek yok.
  • ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • ISO dosyasını seçiyorsun "seç" kısmından.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT olarak seçebilirsin.
  • Başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot menüsüne gir, USB belleği 1. sıraya al ve Save and exit yap.
  • Şimdi yükle bas.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince isteğe bağlı diskini biçimlendirerek temiz kurulum yapabilirsin, yeni disk oluşturabilirsin.
  • Windows dosyaları yüklenecek.
  • Dil, bölge ekranı gelecek.
  • Hepsini yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Hocam Rufus'la filan uğraşmaya gerek yok ISO dosyasını indirdikten sonra dosyaya girip setupı çalıştırabilir direkt. Rufus'a filan hiç girmeyin gereksiz.

Hocam Rufus'la falan uğraşmaya gerek yok ISO dosyasını indirdikten sonra dosyaya girip Setup'ı çalıştırabilir direkt. Rufus'a falan hiç girmeyin gereksiz.

Rufus daha hızlı. Windows'un kendi USB belleğe yazma aracı uzun sürebiliyor ve Rufus daha detaylı bir yazılım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı