Windows 10 nasıl kurulur?

Şahinşahan

Hectopat
Arkadaşlar kendim PC topladım Vatan'dan fakat Windows 10 almadım. Bunun kendim kurabilirmişim. Nasıl kurulacağını bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam buraya yazdığın süre zarfı içerisinde ve beklediğiniz cevap süresi dahilinde küçük bir google araştırmasıyla çoktan formatınızı atmış, sisteminizi kurmuş kullanıyor olurdunuz. Fakat hemen kısaca özetleyeyim.. Windows 10 son sürümünü ram kapasitenizi de göz önünde bulundurarak 32 bit yada 64 bit seçeneklerinden biriyle İSO dosyası olarak indirin. İndirdiğiniz İSO dosyasını rufus programı yardımıyla minimum 16gb'lık bir usb belleğe yazdırın. Sistemimiz uefi destekliyse rufus ekranında disk bölümlemesini GPT olarak, değilse MBR olarak seçip yazdırın. İşlem tamamlandıktan sonra usb belleği, sistemi kuracağınız pc'ye takıp pc'yi açın, f12-f2 yada delete tuşlarından hangisi bios seçeneklerine giriyorsa o tuşa basın bios ekranına gidin. Bios ekranında "boot" sekmesini bulup taktığınız usb'yi 1.sıraya çekin (uefi kurmak istiyorsanız zaten usb diskin sonunda uefi yazan bir seçenek daha olacak, onu çekin 1.sıraya) sonra save&exit diyip çıkın kurulum aşaması gelecek. Temiz kurulum diyip "Tamam yada ileri" seçenekleriyle işleme devam edin. Sisteminizin durumuna ve ssd olup olmamasına bağlı olarak 10-20 dakika arasında işletim sisteminiz kurulacak ve masaüstüne geleceksiniz. Hiçbirşey yapmadan windows güncelleştirmelerinin yapılmasını bekleyin önce. Hemen sonrasında chipset ve ekran kartı sürücünüzün en güncel sürümlerini yükleyin. Artık oyunlarınızın ve kullandığınız programların tadını çıkartabilirsiniz. Fakat lütfen konu açmadan önce biraz araştırın.. Bu hem sizin gelişiminize yardımcı olacaktır hemde kullandığınız ürünlere hakimiyetini i arttıracaktır.. 🙏🏼

Arkadaşlar kendim PC topladım Vatan'dan fakat Windows 10 almadım. Bunun kendim kurabilirmişim. Nasıl kurulacağını bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Windows 10 ISO dosyasını Microsoft´un resmi sitesinden download edin: https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

WinMD5 Free programı ile ISO dosyasına bütünlük kontrolü yapın: http://www.winmd5.com/

Bilgisayarınıza bir DVD ya da USB bellek takın.

Rufus programı ile Microsoft´un resmi sitesinden download ettiğiniz Windows 10 ISO dosyasını bilgisayarınıza taktığınız DVD´ye ya da USB belleğine yazdırın: https://rufus.ie/

BIOS ayarlarına gidin ve birincil önyükleyiciyi kurulum diskiniz olacak şekilde ayarlayıp BIOS´tan çıkın.

Windows 10´un kurulum talimatlarını izleyin. Daha önceki Windows versionlarından daha farklı ya da daha zor değildir. Yine de isterseniz YouTube üzerinden nasıl yapıldığını gösteren videoları izleyebilirsiniz. Ayrıca takıldığınız bir yer olursa buradan sorabilirsiniz. Kolay gelsin.

Dostum verdiğin bilgiler cok güzel ve tane tane anlatmışsın öncekle teşekkür ederim araştırdım ve biraz kafam karıştı ondan dolayı açtım ve kesinlikle haklısın key almam lazım mı peki ve hangi siteden almalıyım

Dostum verdiğin bilgiler cok güzel ve tane tane anlatmışsın öncekle teşekkür ederim araştırdım ve biraz kafam karıştı ondan dolayı açtım ve kesinlikle haklısın key almam lazım mı peki ve hangi siteden almalıyım
Hocam key almanız şart değil, key almadığınız takdirde masaüstünüzün sağında silik bir şekilde "Windows'u etkinleştirmek" yazar. Ayrıca tema yada renk değişikliği yapamazsınız bu ayarlara erişimini kısıtlanır kısacası. Yok ben o yazıyı görmek istemiyorum, pencere renklerini değiştirip kişiselleştiricem, tema kullanıcam falan derseniz key almanız yararınıza olacaktır. Üniversite öğrencisiyseniz ve üniversitenin windows ile anlaşmalıyla "education" sürümünü ücretsiz bir şekilde temin edebilirsiniz. Benim okuduğum üniversitede öyleydi ve hala daha education sürümünü kullanmaktayım. Ayrıca eklemekte yarar görüyorum key alsanızda almasanızda pc'nizin performansında ve güvenliğinde herhangibir düşüş yada yükseliş olmaz.. Sistem performansını arttırmak istiyorsanız bunun için farklı yöntemler var. Güç seçeneklerinden "nihai güç yönetimi" ni seçmek, Windows'u görünümünü performans için en iyi duruma getirmek, ekran kartınızın ön tanımlı profilini performans moduna alıp bir iki küçük ayar yapmak gibi 👍🏼

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı