Windows 10 Ne Kadar Güvenli?

Cessabit7

Decapat
Merhabalar! Aşağıdaki durumlar dahilinde;
  • Microsoft'un orijinal ve güncel ISO dosyasını kullanarak format attım.
  • Kurulum sonrası orijinal lisans ile etkinleştirdim ve en son güncelleştirmeleri yükledim.
  • Malwarebytes Profesyonel sürüm satın aldım, Anti-Virüs olarak en güvenilir yazılımlardan kendisi.
Anlayacağınız en temiz ve yalın haliyle sistem çalışıyor fakat ne kadar güvenli? Microsoft'un dosyaları kendi sunucularına kopyaladığı ile alakalı bir kaç yazılar okudum, gizlilik ayarlarını ayarlasak bile Windows güvenli değil deniyor.

Bilgisayarımız'da ki dosyalar sadece bizde mi kalıyor? Yoksa Microsoft bunlara erişebiliyor mu?

*** Arkadaşlar bilgisayarda cidden çok değerli belgeler ve evraklar var, o yüzden endişe ediyorum. Linux kullanamam kullandığım programlar gereği, Windows 10 güvenilir midir?

Bence güvenli. Cihazı internete bağlamazsanız ve dışarıdan güvensiz bir disk takarsanız virüs girecektir. İnternete erişimi olan her cihaz Hacklenebilir. Mac'lerde Linux'larda.

Bence konu sahibi zararlı yazılımlardan çok Microsoft'un kendisinden endişeleniyor anladığım kadarıyla 🙂 Teknik olarak Microsoft'un Windows 10 yüklü bilgisayarlardan aldığı veriler anonim veriler, yani sizin kişisel verilerinize erişmezler (İstediğiniz gizlilik seçeneklerine Ayarlar'dan göz atabilirsiniz). Bunun dışına, hassas verilerinizi bulut servislerinde saklamazsanız (OneDrive gibi) bir sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı