Çözüldü Windows 10 "ntoskrnl.exe" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Straich

Hectopat
Yer
İzmir Gaziemir
Daha fazla  
Merhaba, aylardır normal olarak kullandığım sistemim critical_process_died şeklinde mavi ekran vermeye başladı, driverların çakıştığını, veya yüklü herhangi bir programın bozulduğunu düşünerek temiz kurulum yaptım, donanımsal olarak bir sorun olmadığını düşünüyordum ki bilgisayarın donanım bileşenleri 1 yaşını yeni doldurdu. Temiz kurulumdan sonra 1 haftadır sorunsuz çalışıyordu sistemim, driverları normal bir şekilde kurdum en güncel versionlarını. BIOS'um güncel son sürüm, windows sürüm 1909 kullanıyorum. Öncelikle performans düşüşleri ardından bu konuyu yazarken bile mavi ekran yedim. Sistem özellikleri şöyle:
ROG STRIX 2060.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
ASUS B450 PLUS GAMING anakart.
240GB SanDisk SSD.
480GB HyperX SSD.

Konuyla alakalı genede Memtest ve SSD sağlık testi yaptım ve hata bulamadım. Minidump dosyasını kendim incelemeye çalıştığımda NTOskrnl.exe kaynaklı olduğunu görüyorum fakat konuya dair pek bir bilgim yok.
Minidump dosyası:

Konuyla alakalı yardımlarınızı bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.
Son olarak da konuyla alakalı eski forumları okudum fakat pek faydalı bir şey bulamadım.
Ek olarak, özellikle ve özellikle bir şeyler indirmeye çalıştığımda kesin mavi ekran yiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
SSD'de 161 tane bozuk blok var ama bunlar disk yapılırken oluşmuş. Veri aktarım sırasında 8 kez hata oluşmuş. SSD'nin SATA ve güç kablosunu kontrol edin.
Sistemi diğer SSD'ye kurmanız daha iyi olur.
İlgi ve yardımlarınız için teşekkürler. Sistemi son 2 seferdir bu SSD üstüne kuruyorum fakat sorun devam ederse bir de öbür SSD'ye kurup deneme yapacağım sanırım. iyi geceler teşekkürler tekrardan
Sorun hala devam ediyor, ikinci bir minidump dosyası oluşturmuş windows onu da yükledim:

Sorun özellikle birşeyler indirmeye çalıştığımda yaşanıyor. 10-15sn indirme yaptıktan sonra anında yiyorum mavi ekranı.

Son düzenleme:
SSD'de 161 tane bozuk blok var ama bunlar disk yapılırken oluşmuş. Veri aktarım sırasında 8 kez hata oluşmuş. SSD'nin SATA ve güç kablosunu kontrol edin.
Sistemi diğer SSD'ye kurmanız daha iyi olur.

İlk bu sorunları yaşadığım dönemde, SSD'yi söküp takmam doğrultusunda düzeldiğini gördüğümde kablolardan ben de şüphelenmiştim ve yenilemiştim. Sıfır aldığım kablolarla 3-4 ay sorunsuz çalıştı ama şimdi tekrar yapmaya başladı. Ben de dediğiniz gibi diğer SSD'ye sistemi kurup şimdilik SanDisk marka olanı iptal ettim. Sorun şimdilik çözüldü yöneticiler konuyu kapatabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…