Windows 10 "ntoskrnl.exe" ve "SynTP.sys" mavi ekran hatası

tayfunyalcin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 2 gün önce Windows 10 yüklü dizüstü bilgisayarıma Windows 10, sürüm 1709 özellik güncelleştirmesini yükledim. Bugün PUBG oynarken bilgisayarım 2 kez mavi ekran hatası aldı. Güncelleştirmeden önce böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıyordum belki güncelleme ile alakalı değildir ama belirtmek istedim. Destek ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Minidump dosyalarım:
maviekran.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir ntoskernl.exe sorunu "Bad sector" sebebiyle HDD değiştirmeme sebep olmuştu. SynTP.sys hatası ise bozuk donanım veya sürücü sebebiyle alınıyor yanlış hatırlamıyorsam. Yine de minidmp konusundan anlayanlar daha net bir bilgi verebilir sanırım.

Ekran kartı sürücülerini, Wireless sürücünü ve Synaptics sürücünü güncelle. Defender kapat.
Abi selamlar. Ekran kartı sürücülerinden sadece nvidia güncellendi dahili ekran kartı sürücüsü zaten günceldi. Wireless sürücüleri ise güncel gözüküyordu sadece 'TAP-Windows Adapter V9' devre dışı gözüküyordu onu aktif ettim. Ayrıyeten wifi ekran görüntüsünde belirttiğim üzere bir süre sonra kablosuz ağları algılamıyor,mobil etkin noktayı (hotspot) kullanıyorum yurtta wifi olmadığı için. Wifinin bozulması hep benim hotspotu açmamdan birkaç dakika sonrasına denk geliyor alakası var mı bilmiyorum. Aygıt yöneticisinde ki Synaptics yazan her şeyi güncellemeyi denedim ama zaten güncelmiş.
Ekran Alıntısı.PNG

Aygıt yöneticisinden güncelleyin dediğimi nereden çıkartıyorsunuz? Sürücüler siteden güncellenir Windows üzerinden temel sürücüler yüklenir.
VPN araçları kullanmayın Tap olanı kaldırın denetim masasından gereksiz şeyleri de kaldırın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı