Windows 10 OEM almak günah mı?

2 Yıl önce aldığım laptop ile gelen Windows 10 Home Single Language kullanıyorum, OEM lisans ücrete dahil, bilgisayarımda hiçbir korsan yazılım yok, ücretsiz (freeware) ve taşınabilir (portable) yazılımlar kullanıyorum.

Eski oyunlar oynuyorum gerçekten eski olanlar (ATARI2600, mame, dos oyunları) bunlarda terkedilmiş oyunlar oluyor, GOG ta kullanıyorum bazen oyunlar için.

Yazılım konusunda "yasal" olmaya çabalıyorum.

Basılı yayınları orijinal alırım, korsana para vermem.

Müzik ve filmler konusunda hassas değilim ancak o konuda da gerçekten takipçisi olduğum sanatçıların orijinal ürünlerini, bütçem elverdiği ölçüde almaya çalışıyorum.

Eğer sahteyse, çalıntıysa yasal değildir,
Emek hırsızlığı olacağından etik de değildir.

Semitik kökenli 3 dine göre de günahtır, kutsal kitaplarından bu yargıya varılabilir.

Teknik olarak bu günah değilse korsan yazılım ve oyunlar da günah olmuyor. İki tarafta da üreticinin ve buna emek verenlerin bir kazancı yok değil mi? Korsan Forza Horizon 4 oynayınca günah oluyor, fakat sağda solda satılan çalıntı hesaplarla offline oynayanlar veya sistemin açığını kullananlar için pek de günah denildiğini duymadım. Aynı durum ücretsiz Netflix'de de yaşanmıştı.

Technopat kuralları dahilinde de bakış açısı garip açıkçası. Madem 2 tane moderatör bu konuya yazmış bir sorayım. Şimdi ben geçenlerde "korsana teşvik" diye ceza aldım doğrudur bir şey demiyorum fakat en basit örnek şu konuda çalıntı hesap almaya teşvik edilen mesaj dolayısıyla o üye de ceza aldı mı? Çünkü korsan kötü, çalıntı veya sistemin açığını kötüye kullanma normalmiş gibi bir görüntü oluşuyor. @UBerk @enes.wtp

Bu yalnızca bir örnek üyeyi hedef göstermiyorum hem üzerinden çok zaman geçmiş. Ama Instagram'da ve Plati'de satılan çalıntı hesaplar üzerinden açılan konulara yazılanlar veya Plati'den al diye öneri yapanlara pek bir esneklik var. Google'da yalnızca "plati technopat" diye aratmak dahi yeterli görmek için.

Son düzenleme:
Günah, en çok da Pro sürüm kullananlar yanacak. Şu soruya, şu cevaplara bak. Memlekete daha çok Ozan Güven lazım, bir tane yetmiyor.

Bir şey demek istiyorum bu konu hakkinda hayatinda hiç mi internete film izle yazip izlemedin hiç mi YouTube MP3 donusturucuden muzik indirmedin hiç mi korsan oyun indirmedin bunlari gecip Windows Key'i helal mi haram mi diye soruyorsun.

Bir şey demek istiyorum bu konu hakkinda hayatinda hiç mi internete film izle yazip izlemedin hiç mi YouTube MP3 donusturucuden muzik indirmedin hiç mi korsan oyun indirmedin bunlari gecip Windows Key'i helal mi haram mi diye soruyorsun.
Adam belki tövbe edip tekrar işlemeyecek hocam.

Webtekno yasal olmadığını Microsoft temsilcileriyle konuşarak öğrenmiş hocam BAKABİLİRSİNİZ

Yasa dışı ürün anahtarlarının Uzak Doğu’daki üretim fabrikalarından sızdırıldığını ya da korsanlar tarafından klonlandığını söylüyor. Bu yöntemlerle ulaştırılan ürün anahtarlarının her biri, Microsoft’un lisanslama usullerine aykırılık içeriyor demiş Microsoft yetkilisi. O zaman her birimiz bunlardan satın alıyoruz maalesef. Neyse param olunca ilk işim 1300 TL'ye Microsoft'tan ürün anahtarı almak olacak inşaallah.

Doğru düşünmüşsünüz bende internette 200 TL ye Orjinal Win7 pro kutulu satan bir satıcı var oradan alabilirsem alacağım LİNKİ Yorumlarıda başarılı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…