Windows 10 OEM Key Formattan Sonra Geçerli Mi?

yipyip

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir bilgisayar topladım fakat içerisine sahte Windows kurarak big data toplanmasına yardımcı olmak ya da farkında olmadan siber ataklarda kullanılmak istemiyorum. Malum perakende satış yapan firmaların kutulu satış yaptığı ve fiyatların da çok pahalı olduğunu göz önüne alınca n11 gibi sitelerde satış yapılan keylere yöneldim. OEM hakkında pek bir fikrim yok. Aklımı karıştıran şey ise Durmaplay in sitesinde tek kullanımlıktır ibaresi yer alırken diğer n11 mağazalarında böyle bir açıklamayla karşılaşmadım. Aldığım keyi tek bir bilgisayarda kullanıcam. Merak ettiğimse formattan sonra aynı key ile ürünü aktif edebilecek miyim yoksa gerçek anlamda tek kullanımlık olup bir kere aktifleştirdikten sonra geçersiz hale mi geliyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakart üzerinde kullanmak koşulu ile defalarca kullana bilirsiniz, OEM'nin mantığı anakarta gömülü olmasıdır farklı anakartlar arası geçiş olmaz.

OEM keyler size özeldir. Yüzlerce format atsanız dahi o Anakart'a bağlanır.
Arkadaş haklı. Ben bakkal tipi bir bilgisayarcıya götürdüm bizim zeki bilgisayarcı Windows 10 Home Single Language'dan Windows 10 Home'a yükseltmiş. Normalde götürmem bilgisayarcıya fakat HDD bozulmuştu bir de tanıdıktı ucuza getirmek için. Bilgisayarı vir açtım sahte Windows. Windows 10 Home Single Language kurdum tekrardan formatla hiçbir key istemedi. Bilgisayar açıldığında baktım ve "Windows dijital lisans kullanılarak etkinleştirildi" yazıyordu. Sıkıntı olmaz yani OEM lisansla anakary değişene kadar kullanabilirsin. İyi sosyaller.

Aynı anakart üzerinde kullanmak koşulu ile defalarca kullana bilirsiniz, OEM'nin mantığı anakarta gömülü olmasıdır farklı anakartlar arası geçiş olmaz.
Arkadaş haklı. Ben bakkal tipi bir bilgisayarcıya götürdüm bizim zeki bilgisayarcı Windows 10 Home Single Language'dan Windows 10 Home'a yükseltmiş. Normalde götürmem bilgisayarcıya fakat HDD bozulmuştu bir de tanıdıktı ucuza getirmek için. Bilgisayarı vir açtım sahte Windows. Windows 10 Home Single Language kurdum tekrardan formatla hiçbir key istemedi. Bilgisayar açıldığında baktım ve "Windows dijital lisans kullanılarak etkinleştirildi" yazıyordu. Sıkıntı olmaz yani OEM lisansla anakary değişene kadar kullanabilirsin. İyi sosyaller.
Herkese teşekkür ediyorum. Sorun çözülmüştür. Konu kilit.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı