Çözüldü Windows 10 Onarma ekranında kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ayyldz57

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.

Bilgisayarım aniden kapandı, doğrusu yeniden başlattı. Ve sistem kurtarma / başlangıç onarma ekranı geldi. Seçeneklerin hiçbiri çalışmıyor, biraz araştırdım diskpart vs komut işlemleri yaptım yine olmadı. Kurtarma DVD/USB'de yok.
Ben şimdi ne yapacağım, önerileriniz çözümleriniz varsa yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar.

Bilgisayarım aniden kapandı, doğrusu yeniden başlattı. Ve sistem kurtarma / başlangıç onarma ekranı geldi. Seçeneklerin hiçbiri çalışmıyor, biraz araştırdım diskpart vs komut işlemleri yaptım yine olmadı. Kurtarma DVD/USB'de yok.
Çökmüş olabilir. En iyisi temiz kurulum yapmak, önemli dosyanız yok ise.

Merhaba dostlar.

Aynı şeyi onlarca kez yaşadım, ben de çözmeye çalışıyorum. BIOS'un 10 destekli olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Çökmüş olabilir. En iyisi temiz kurulum yapmak, önemli dosyanız yok ise.
Olmaz mı hocam, hatıra dosyaları geçtim onlarca yazılım dokümanlarıma üzülüyorum.
Aynı şeyi onlarca kez yaşadım, ben de çözmeye çalışıyorum. BIOS'un 10 destekli olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Çözüm varmı acaba, saatlerdir yerli yabancı tüm kaynakları arıyor deniyorum. Iyice bozmazsam iyidir.
Açılışta klavye düzeni seçin diyor ve onarma ekranına atıyor ama ne fayda.
Diskparttan diski liateledigimde kurtarma alanı da görünüyor halbuki.

Şu an çözmeye çalışmıyorum malesef. Yarın kalmam gereken 3 tane dersim var, onlara çalışıyorum. :)))) Bozulmaz merak etme, sen iyisin yine saatlerce arıyorsun ben bazen günlerce hatta haftalarca arıyorum. :))) Ayrıca "chkdsk" komutlarını denediysen, o ekrandan çıkamazsın. Mecbur format atacaksın ama tekrar aynı duruma düşeceksin.
Adsız.png

Şu an çözmeye çalışmıyorum malesef. Yarın kalmam gereken 3 tane dersim var, onlara çalışıyorum. :)))) Bozulmaz merak etme, sen iyisin yine saatlerce arıyorsun ben bazen günlerce hatta haftalarca arıyorum. :))) Ayrıca "chkdsk" komutlarını denediysen, o ekrandan çıkamazsın. Mecbur format atacaksın ama tekrar aynı duruma düşeceksin.
Eki Görüntüle 423516
Iyi dersler umarım istediğin sonucu alırsın.
Ve bende umarımki bu hatayı onarabilirim.

Önemli dosylar varsa; önce farklı bir bilgisayardan Ubuntu USB hazırlayın. Daha sonra Ubuntu ekranında "yüklemeden test et" gibi bir şey olması lazım. Onu seçtikten sonra Ubuntu kurulmadan çalışacak. Böylece önemli dosyaların yedeğini alabilirsiniz. Harici HDD takılsa Ubuntu bunu fark edip masaüstüne bağlayacak. Daha sonra temiz kurulum yaparsınız.

Önemli dosylar varsa; önce farklı bir bilgisayardan Ubuntu USB hazırlayın. Daha sonra Ubuntu ekranında "yüklemeden test et" gibi bir şey olması lazım. Onu seçtikten sonra Ubuntu kurulmadan çalışacak. Böylece önemli dosyaların yedeğini alabilirsiniz. Harici HDD takılsa Ubuntu bunu fark edip masaüstüne bağlayacak. Daha sonra temiz kurulum yaparsınız.
Sistem SSD üzerinde kurulu idi ve dediğiniz gibi harici bir HDD de takılı vaziyette.
Sistem SSD üzerinde kurulu idi ve dediğiniz gibi harici bir HDD de takılı vaziyette.
Ubuntudan önce usb ile onarmayı denesem faydası olur mu ? Yanlış hatırlamıyorsam Recep Baltaş'ın uefi sistemi onarmak ile ilgili bir makalesi vardı. Denemekte fayda olur mu ?

Ubuntudan önce usb ile onarmayı denesem faydası olur mu ? Yanlış hatırlamıyorsam Recep Baltaş'ın uefi sistemi onarmak ile ilgili bir makalesi vardı. Denemekte fayda olur mu ?

Bootloader bozulmuşsa işe yarayabilir.

Önemli veriler yoksa temiz kurulum yapın. Var ise ubuntu ile dosyaları kurtarıp ondan sonra format atın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı