Windows 10 oyun açıldığında ses kısılma sorunu

Daha fazla  
Windows 10'da oyun vs. açınca otomatik ses kısılma sorununu bir türlü düzeltemedim. Bilen varsa bi' yardımcı olur musunuz?

378395

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içindeki ses ayarlamalarının daha önceden kısılmadıklarını kontrol eder misin? Oyun içinde kısıksa masaüstünde açılan müzikle aynı şekilde olmaz.
Yok sorun o değil. Mesela Yotube'da müzik çalıyor. Aynı zamanda oyundayım. Oyundan bi' çıkıyorum, ses bi' artıyor bangır bangır.
Kısılma dediğiniz nasıl bir durum acaba, tamamen mi yoksa ses açma tuşuna bastığınız zaman mı anlıyorsunuz ?
Hocam, oyunlara girdiğim zaman, genelde Youtube'da iken ses kısık geliyor. Ona göre ses arttırıyorum. Oyundan çıkınca, bi' anda artış oluyor. Ayarlayamadım bir türlü.

Yok sorun o değil. Mesela Yotube'da müzik çalıyor. Aynı zamanda oyundayım. Oyundan bi' çıkıyorum, ses bi' artıyor bangır bangır.
Oynadığınız oyunların ses menüsüne bakın orada oyun içi sesler dışında genel ses seviyesini değiştiren ayar da vardır. O ayardan kaynaklı bu şekilde içeride ve dışarıda farklı oluyor.
Örnek olarak;
Oyun içindeki genel ses ayarı %40'ta. Masaüstündeki genel ses ayarınız %60'ta. Oyuna girdiğiniz zaman ses otomatik olarak %40 ayarına geçiyor. Siz oyunda iken genel ses ayarını %50'ye çıkarıyorsunuz. Bundan kaynaklı sizin artırdığınız oranda dış kısımdaki %60 olan ses ayarı artmış oluyor. Siz masaüstüne geçince sesin bir anda yükseldiği veya oyuna girerken kısıldığı etkisini sizde yaratıyor.

Merhaba, bu sorunu bende yaşadım ve sorunun sebebini öğrendim. Armoury Crate programının Senaryo Profili kısmına LoL'ü eklemişim ve oradaki ses seviyesini %67 yapmışım. Youtube'de müzik açık olduğunda, LoL ekranına geldiğimde, normal ses seviyesi %67'in altında ise otomatik %67 seviyesine geliyordu, ses bunun üstünde olsa bile, yine bu seviye düşüyordu. Ses seviyesini %100 yapınca düzeldi.

Merhaba, bu sorunu bende yaşadım ve sorunun sebebini öğrendim. Armoury Crate programının senaryo profili kısmına LoL'ü eklemişim ve oradaki ses seviyesini %67 yapmışım. YouTube'da müzik açık olduğunda, LoL ekranına geldiğimde, normal ses seviyesi %67'in altında ise otomatik %67 seviyesine geliyordu, ses bunun üstünde olsa bile, yine bu seviye düşüyordu. Ses seviyesini %100 yapınca düzeldi.
Teşekkür ederim hocam, sorunumu çözdünüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı