Linux performansi daha iyi cünkü hem daha hafif hem de daha hızlı sistemi bos yere yormaz.
KernelOS veya ReviOS.Merhaba. Bilgisayarda sadece oyun oynanacak. Sizce oyun için en iyi Windows 10 sürümü hangisi?
Linux destekli kaç tane oyun var desem, Google'dan copy paste yaparsınız. Herkes biliyor oyun konusunda sınırlı olduğunu. PS'ye özgü oyunların Windows'a portlandığı gibi, Windows'a özgü oyunların da Linux'e portlanması gerekir. Linux kullanan adamın oyunla zaten işi olmaz. Daha profesyonel ve özgür takılmak için Linux tabanlı herhangi bir seri seçer. Yani bir şeyler dikte etmeye gerek yok. Bir kişinin yorumuna karşılık verirken belirteceğiniz kaynaklar ve bilgilerde bu yönde olmalı. Kısacası oyun için Windows 10 Home kullanılır. Pro gibi iş ofis programları ve hizmetlerle beraber gelmez.
Hayır, oyunların Linux'a portlanması gerekmiyor. Valve'ın da arkasında olduğu Proton uyumluluk katmanı ile windows oyunları Linux'da açılıyor, hatta Linux daha iyi performans veriyor.Linux destekli kaç tane oyun var desem, Google'dan copy paste yaparsınız. Herkes biliyor oyun konusunda sınırlı olduğunu. PS'ye özgü oyunların Windows'a portlandığı gibi, Windows'a özgü oyunların da Linux'e portlanması gerekir. Linux kullanan adamın oyunla zaten işi olmaz. Daha profesyonel ve özgür takılmak için Linux tabanlı herhangi bir seri seçer. Yani bir şeyler dikte etmeye gerek yok. Bir kişinin yorumuna karşılık verirken belirteceğiniz kaynaklar ve bilgilerde bu yönde olmalı. Kısacası oyun için Windows 10 Home kullanılır. Pro gibi iş ofis programları ve hizmetlerle beraber gelmez.
Boşta RAM kullanımın ne kadar?
Ayarlarsanız 1GB.
Hizmetlerin ve uygulamaların çoğu engelli Home 22H2 kullanıyorum, 3.5 GB nispeten boşta RAM kullanımı. (Laptop uygulamaları, NVIDIA hizmetleri vs) Debloat edince mi o kadar düşüyor? Windows'un kendine ayırmasına hiç izin vermiyorsun galiba mavi ekran yiyor musun hiç?
Hizmetlerin ve uygulamaların çoğu engelli Home 22H2 kullanıyorum, 3.5 GB nispeten boşta RAM kullanımı. (laptop uygulamaları, NVIDIA hizmetleri vs) debloat edince mi o kadar düşüyor? Windows'un kendine ayırmasına hiç izin vermiyorsun galiba mavi ekran yiyor musun hiç?
Debloat etsen bile minimum 1, 6 GB kullanır. 2 GB RAM kullanıyorsan bile
Linux destekli kaç tane oyun var desem, Google'dan copy paste yaparsınız. Herkes biliyor oyun konusunda sınırlı olduğunu. PS'ye özgü oyunların Windows'a portlandığı gibi, Windows'a özgü oyunların da Linux'e portlanması gerekir. Linux kullanan adamın oyunla zaten işi olmaz. Daha profesyonel ve özgür takılmak için Linux tabanlı herhangi bir seri seçer. Yani bir şeyler dikte etmeye gerek yok. Bir kişinin yorumuna karşılık verirken belirteceğiniz kaynaklar ve bilgilerde bu yönde olmalı. Kısacası oyun için Windows 10 Home kullanılır. Pro gibi iş ofis programları ve hizmetlerle beraber gelmez.
Hizmetlerin ve uygulamaların çoğu engelli Home 22H2 kullanıyorum, 3.5 GB nispeten boşta RAM kullanımı. (laptop uygulamaları, NVIDIA hizmetleri vs) debloat edince mi o kadar düşüyor? Windows'un kendine ayırmasına hiç izin vermiyorsun galiba mavi ekran yiyor musun hiç?
Sadece debloat etmekle olmaz ama evet mümkün. Mavi ekran hiç yemedim tek eksisi her yeni sürümde yeniden yapmam gerekiyor(normal Windows 10 da)
Bu forumdaki bilgisizlik özgüveni beni bazen şaşırtıyor. Hani yeni fikirlere de açık değil direkt olarak hükmü koyuyor.Linux destekli kaç tane oyun var desem, Google'dan copy paste yaparsınız. Herkes biliyor oyun konusunda sınırlı olduğunu. PS'ye özgü oyunların Windows'a portlandığı gibi, Windows'a özgü oyunların da Linux'e portlanması gerekir. Linux kullanan adamın oyunla zaten işi olmaz. Daha profesyonel ve özgür takılmak için Linux tabanlı herhangi bir seri seçer. Yani bir şeyler dikte etmeye gerek yok. Bir kişinin yorumuna karşılık verirken belirteceğiniz kaynaklar ve bilgilerde bu yönde olmalı. Kısacası oyun için Windows 10 Home kullanılır. Pro gibi iş ofis programları ve hizmetlerle beraber gelmez.