Çözüldü Windows 10 - oyunlarda FPS sabitlenme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamün aleyküm arkadaşlar kullandığım sistemde FPS genellikle 120 veya 180 olarak sabitleniyor her oyunda. Vsycn özelliği kapalıdır. Oynadığım oyunlarda FPS kilitlenmemesi için gerekli kodu konsol kısmına yazsam da genellikle FPS sabit 120 veya 180 oluyor. Eskiden böyle bir şey yoktu 200 300 FPS alabiliyordum. Şu an böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Bazen MSI after uygulamasını açmayınca 200 240 FPS alabiliyorum. Ama sonra yine aynı şekilde oluyor. NVIDIA denetim masasından birkaç ayar yapınca 120'ye kadar çıkabiliyorum eğer yapmazsam 63'te kalıyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    3,7 MB · Görüntüleme: 73
Çözüm

Boşuna Crysis hakkında konuşmayın bu oyundada aynı sorun var.
Düşük ayarlarda mı?

Orta ayarlarda ve düşük ayarlarda ikisinde de
Konuyu kapatabilirsiniz sorunum çözüldü.
Çözüm şekli:

NVIDIA denetim masasına girip uygulamayı 3D ayarlardan oynayacağım oyunu elimle seçip daha sonra.
CUDA - GPU'lar tümü.
Düşey senkronizasyon kapalı.
Güç modu maksimum performans.
Maksimum kare hızı 1000.

Olarak ayarladım 1. seçenek belki gereksiz olabilir ama bir kere böyle oynadım daha sonra düzeldi ondan yaptığım şekilde yazıyorum sorunu yaşayan tek tek deneyip bakabilir.

Genelden bu ayarları yapınca ne yazık ki sorun düzelmiyor oyunu el ile seçip oyuna özel yapmak gerekiyor.
Monitör 60Hz yakın zamanda 240 veya 365 Hz alacağım. Ama bu gidişle 120 üzerine çıkamayacağım galiba.

Eskiden 200 - 500 FPS alabildiğim oyunlar genellikle şu an bu durumda.

Crysis Remastered rezalet bir oyun o oyun sıkıntı çıkarabilir.

Oyunun 2007 sürümü bile PC'leri zorlarken şimdi Remastered versiyonuna bunu demen saçma değil mi?

Crysis Remastered için değerler böyleydi düşük ayarlarda şu an sabit 120 FPS ama sadece 120 FPS sorunu Crysis için geçerli değil çoğu oyunda böyle artık sanırım.

The Division 2'yi daha test edemedim eskiden böyle FPS veriyordu oda.

Dosya Ekleri

• 118762473_1408711989333820_7858152406142087370_o.jpg
    111,1 KB · Görüntüleme: 44
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…