Windows 10 Oyunlarda yüksek disk kullanımı ve kasma

Great689

Kilopat
Yer
Ünye, Ordu
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar ,

Sorunum bazı oyunlarda örneğin Rise Of The Tomb Raider 20 Year Celebration ve Batman Arkham Knight'ta, oyun sırasında herhangi bir Kasma , FPS düşüşü yok ama özellikle Tomb Raider oyununda ara sahne videoları acayip bilgisayar kitleniyor. FPS eksilerde diyebilirim. Çözümünü hala anlamış değilim. Donanımda herhangi bir şey yok. SSD'm yok oyunları harddiskten oynuyorum. Harddisktendir diye yedek harddiskimi taktım temiz onda da sorun devam ediyor. Windows 10'a geçtiğimden beri bazı oyunlarımda sıkıntı yaşıyorum. Sorunun Harddisk kullanımının %100 olmasından kaynakladığını düşünüyorum.

Kasma sırasında görev yöneticisinden baktığımda ''Hızlı Getirme'' diye bir hizmet var ve yanında ''ESED Service'' diskimi çok etkiliyor. Oyun sırasında işlem yapıp harddiskimi meşgul ediyor olabilirler. Sizden isteğim bana gereksiz arka planda çalışan hizmetleri söylemeniz. Kafama göre bir şey devre dışı bırakmak istemiyorum.
Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla Windows Search ve Hızlı Getirme Hizmetini kapatmamı öneriyorlar. Size bir şey sormadan yapmak istemedim. (Bilgisayarda şu an Intel Rapid, Windows Defender hepsi aktif ve tüm driverlar en son sürümünde güncel.) Şimdiden Teşekkürler.

(Not: Oyunlar ve Windows orijinaldir.)

Sistem:

İşlemci: Intel i7-6700K 4.00 GHz
Ekran Kartı: Asus Strix GTX 980
Anakart: Asus z-170 Pro Gaming
Depolama: 2 Tb Seagate 7200rpm 64mb önbellek
Bellek: 16GB Kingston Hyperx Fury 2x8 2400Mhz DDR4 Ram
Kasa+PSU: Thermaltake 750w+80
İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
Antivirüs gibi güvenlik yazılımları sistemi yorabiliyor ama bu sizin sisteminizde bir performans düşüklüğü yaratmaması lazım. Virüs bulaşmış olabilir. Baştan sona tarama geçirin eğer bir şey çıkmaz ise ve sorun devam ederse formatlayın.

Antivirüs gibi güvenlik yazılımları sistemi yorabiliyor ama bu sizin sisteminizde bir performans düşüklüğü yaratmaması lazım. Virüs bulaşmış olabilir. Baştan sona tarama geçirin eğer bir şey çıkmaz ise ve sorun devam ederse formatlayın.
Kesinlikle haklısın ancak bu sorun virüsle alakalı değil tamamen şans işi ben format yoluyla düzeltmiştim ama olacak diye bir neden yok.

Bilgisayar yeni formattan çıktı temiz kurulum yaptım. Önceden kullandığım windows korsandı. Yeni orjinal windows 10 alınca tamamen formatlamıştım.

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar ,

Sorunum bazı oyunlarda örneğin Rise Of The Tomb Raider 20 Year Celebration ve Batman Arkham Knight'ta, oyun sırasında herhangi bir Kasma , FPS düşüşü yok ama özellikle Tomb Raider oyununda ara sahne videoları acayip bilgisayar kitleniyor. FPS eksilerde diyebilirim. Çözümünü hala anlamış değilim. Donanımda herhangi bir şey yok. SSD'm yok oyunları harddiskten oynuyorum. Harddisktendir diye yedek harddiskimi taktım temiz onda da sorun devam ediyor. Windows 10'a geçtiğimden beri bazı oyunlarımda sıkıntı yaşıyorum. Sorunun Harddisk kullanımının %100 olmasından kaynakladığını düşünüyorum.

Kasma sırasında görev yöneticisinden baktığımda ''Hızlı Getirme'' diye bir hizmet var ve yanında ''ESED Service'' diskimi çok etkiliyor. Oyun sırasında işlem yapıp harddiskimi meşgul ediyor olabilirler. Sizden isteğim bana gereksiz arka planda çalışan hizmetleri söylemeniz. Kafama göre bir şey devre dışı bırakmak istemiyorum.
Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla Windows Search ve Hızlı Getirme Hizmetini kapatmamı öneriyorlar. Size bir şey sormadan yapmak istemedim. (Bilgisayarda şu an Intel Rapid, Windows Defender hepsi aktif ve tüm driverlar en son sürümünde güncel.) Şimdiden Teşekkürler.

(Not: Oyunlar ve Windows orijinaldir.)

Sistem:

İşlemci: Intel i7-6700K 4.00 GHz
Ekran Kartı: Asus Strix GTX 980
Anakart: Asus z-170 Pro Gaming
Depolama: 2 Tb Seagate 7200rpm 64mb önbellek
Bellek: 16GB Kingston Hyperx Fury 2x8 2400Mhz DDR4 Ram
Kasa+PSU: Thermaltake 750w+80
İşletim Sistemi: Windows 10 Home 64 bit

Şimdi olasılıkları tek tek eleyeceğim.
-Donanım kaynaklı bir sıkıntı olmaması gerekir.
-Ekran kartı oldukça iyi
-Güç kaynağı yeterli
-Hdd sorunsuz demişsin.
-Bellek yeterli
-Benim Msi bilgisayarımda da olmuştu özellikle Rise of the Tomb Raider oyununda videolarda 15- 20 Fps oyunda akıcı 40 Fps şeklinde ve oyunu o şekilde bitirdim belki oyunla alakalıdır. Güncellemeleri bekleyebilirsiniz.
Disk ayarlarının resimdeki gibi olmasına dikkat et disk kullanımını azaltacaktır .

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    8,7 KB · Görüntüleme: 270
Şimdi olasılıkları tek tek eleyeceğim.
-Donanım kaynaklı bir sıkıntı olmaması gerekir.
-Ekran kartı oldukça iyi
-Güç kaynağı yeterli
-Hdd sorunsuz demişsin.
-Bellek yeterli
-Benim Msi bilgisayarımda da olmuştu özellikle Rise of the Tomb Raider oyununda videolarda 15- 20 Fps oyunda akıcı 40 Fps şeklinde ve oyunu o şekilde bitirdim belki oyunla alakalıdır. Güncellemeleri bekleyebilirsiniz.

İnanın hiç bilmiyorum. Dediğiniz gibi inşallah oyundan kaynaklıdır. Ama bilmiyorum sanki harddiskimi yoran birşey var. Mesela ''autosave'' oyunlarda oyun kaydetme yapınca hafif takılıp düzeliyor. Çözemedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı