Çözüldü Windows 10 oyunlardan atma ve ses takılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

caryzma

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya aynen öyle bir şey. Son 1-2 ay içerisinde bilgisayar beni çok uğraştırdı. Malum eski mesajlarımdan görebilirsiniz ve en sonunda sinirlendim ve daha yeni topladığım bilgisayarımı satıp sitemizdeki örnek sisteme yakın aşağıdaki sistemi topladım.

• AMD RYZEN 5 1600
  • MSI B350 TOMAHAWK
  • GSKILL 2400 Mhz (2X8 GB)
  • ASUS GTX 1060 ROG STRIX 6 GB
  • WD 240 GB SSD-SEAGATE 1 TB
  • ASUS 24" VP247T 1MS
  • XIGMATEK 700W PLUS
  • ZALMAN Z3 PLUS

Gelelim sorunlarıma; Windows 10 64 bit kurulu sistemde, bütün sürücüler ve anakartımın BIOS'u güncel.

• Chrome'da film izlerken veya Youtube'da video izlerken mavi ekran veriyordu, ekran kartını güncelledim. Benim kullanıcı hesabımda düzeldi. Ama eşim kendi oturumunu açınca Chrome'da film veya Youtube izlerken kendi kendini kapatıyor hata mesajı vermiyor.
  • Left 4 Dead 2 ve Contagion oyunlarında hata mesajı vermeden oyundan atıyor.
  • Need For Speed 2015 oynarken ses takılıyordu (dırrr dırrr) ses kartını güncelleyince düzeldi.
  • CS:GO da oyundan attı hata vermedi. Tekrar girdim 4-5 dakika sonra ses takıldı. (dırrrr dırrr) Reset atmak zorunda kaldım. Tekrar girdim sorun olmadı.
Bundan bir önceki bilgisayarımda bu dırrr sesi yine yapıyordu ses kartını güncelleyince düzelmişti. Eski bilgisayarım ile yenisi arasında değişen parçalar sadece anakart, işlemci ve RAM. Acaba SSD veya HDD böyle hatalara sebebiyet verir mi?

Bu arada aynı zamanda kendim teknik destek hizmeti veriyorum. Temiz kurulum yaptım. Oyunlar programlarım SSD ye kurulu. Anakart üzerinden işlemciyi 3,2 Ghz den 3,6 Ghz e çıkarttım. Başka her hangi bir oynama yapmadım.

Yazının ekinde aldığım mavi ekran hatalarını gösteren bir resim yükledim. Sürücüleri güncelledikten sonra artık mavi ekran almıyorum. Belki bir fikir olur diye yine de yükledim. Sistemde ısınma sorunu yok. Ekran kartı da işlemci de yükte çok aşırı ısınmıyor. Yada daha doğru bir cümle ile bu hataları aldığım ısınma ile alakalı bir problem değil diye düzelteyim.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun ses kartı ve sürücüsü ile uzaktan yakından alakası yok. Sorun ekran kartı kaynaklı. Ekran kartında overclock varsa kaldırın. Yoksa bile GPU Tweak II kurup kartı OC Mode yerine Gaming Mode ya da Silent modda çalıştırmayı deneyin. Sorun yine devam ederse frekanslarını düşürün veya voltajı artırın.

Bir de bellek testi yapın:

Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

Ayrıca bize Minidump dosyalarının ekran görüntüsünü değil kendisini atın...

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Recep Bey. Daha önce hiç böyle bir sorun yaşamamışken ne zaman yeni sistem toplayım dedim ve üst düzey ekran kartı alayım dediğim de bu tip sorunlar başladı. RX480 aldığımda da bu sorunları yaşamıştım. Şimdi şansımı GTX1060 6 Gb da deniyorum.

Dediklerinize gelince Recep Bey, önerdiğiniz program ile birkaç kez bellek testi yaptım ve sorun bulmadı. Bunun haricinde ekran kartına overclock yapmadım. GPU Tweak II kurulu fakat hiç bir mod seçili değil. Bütün modalar pasif durumda. Şimdi öneriniz üzerine ekran kartını OC Mode profiline getirdim. Böyle bir deneyim. Sorun düzelir veya tekrarlarsa tekrar yazarım.

MiniDump doyasını gönderiyorum.
Yardımınız için teşekkür eder iyi günler dilerim.

Minidump

Bugün deneme fırsatım oldu. Gaming mode yaptim attı. OC Mode yaptım attı. Slient Mode yaptım attı. Hiç birinde de hata vermedi. Tekrar Gaming Mode yapıp girdim ve csgo.exe çalıştırmayı durdurdu hatası verdi. 5-10 saniye geçmeden mavi ekran verdi. Reset attıktan sonra tekrar girmeye çalıştığımda CS GO yu indirilmemiş olarak gördü, yeniden indirmeye çalıştı. Yerel dosyaları test edince indirmeye gerek olmadığını anladı. Tekrar girdim 5-10 dakika oynadım. Bu sefer atmadı. Ben anlam veremiyorum bu işe.

Not : Yukardaki Minidump dosyasında son verdiği mavi ekran hatası yok. Son mavi ekranın resmini atıyorum.

Son Mavi Ekran

Anakart üzerinden işlemciyi 3,2 Ghz den 3,6 Ghz e çıkarttım. Başka her hangi bir oynama yapmadım.
Çıkartmayın default halde kalsın.

MiniDump doyasını gönderiyorum.
Gönderemiyorsunuz. Tam döküm değil Windows'un standart şekilde ayarlı dökümlerini gönderin. Resim değil istediğimiz dosyaları paylaşın.
Minidump Dosyalarını Upload Etme
Konuyu iyice okuyup mavi ekranlarda sadece bunu istediğimizi unutmayınız.

Çıkartmayın default halde kalsın.

Gönderemiyorsunuz. Tam döküm değil Windows'un standart şekilde ayarlı dökümlerini gönderin. Resim değil istediğimiz dosyaları paylaşın.
Minidump Dosyalarını Upload Etme
Konuyu iyice okuyup mavi ekranlarda sadece bunu istediğimizi unutmayınız.

Teşekkür ederim cevabınız için, bugün bir deneyim bu dediğinizi. DMP dosya uzantılarının boyutu 50 mb olduğu için ikinci kez yüklemedim. Alttakini resim olarak attım ama yukarıda minidump yazan link Minidump dosyalarının sıkıştırılmış halidir. BURADAN indirip bakabilirseniz sevinirim.

Birde dediğiniz gibi yapayım ve sorun çözülürse ürünü iade etmem gerekir mi ? Sonuçta bu ürün bize pazarlanırken bu frekans ve Ghz değerlerinde harici bir soğutma yapılmadan çalışabildiği söylenerek satılıyor.

DMP dosya uzantılarının boyutu 50 mb olduğu için ikinci kez yüklemedim.
Tam döküm olarak ayarladığınız için öyle işte normal boyutu 500kb birşey.
Birde dediğiniz gibi yapayım ve sorun çözülürse ürünü iade etmem gerekir mi ?
İstediğim dosyaları kontrol edip incelediğimizde sonuca vardırırsak neyden kaynaklandığını görebiliriz ve söyleriz.
Sonuçta bu ürün bize pazarlanırken bu frekans ve Ghz değerlerinde harici bir soğutma yapılmadan çalışabildiği söylenerek satılıyor.
Bu dediğinizden soğutucu kullanmadığınız mı çıkıyor? Soğutucu takmadıysanız büyük hata yapmışsınız umarım yanlış anlamışımdır.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Malum ben İşlemciye hız aşırtma yaptım ama, bu değeri çok uçuk kaçık bir rakam yapmadım. Zaten Ryzen5 1600 işlemcilerin tanıtımında da harici bir soğutma olmadan 3,2 Ghz den 3,6 Ghz ye çıkarılabildiği (Turbo Boost ile) anlatılmaktadır. Bu Ghz değerinin daha da üstüne çıkılması istenildiğinde harici bir soğutma gerektiği söylenmektedir.

Şimdi Msi B350 Tomahawk model anakartımın BIOS ekranında Game Bosst seçeneğini seçince herhangi bir işlem yapmıyordu. Dolayısı ile bende OC Menü seçeneğinden işlemci hızını 3.6 Ghz e çektim. Yani garip olan bazı oyunlarda veya kendi oturumumda sorun olmaz iken, eşimin oynadığı oyunlarda veya eşimin oturumunda video izlerken mavi ekran veya masaüstüne atma oluyordu.

Dün biraz uğraşırken, son gelen BIOS güncellemesi ile Game Boost tuşunun aktif olduğunu ve işlemciyi 3,6 Ghz ye çıkartığını gördüm. (Ben bu ayarı elle yapmıştım.) Sonra girip deneme yaptım herhangi bir sorun olmadı. Saatlerce oyun açık kaldı, video izledim. Bir sorun yaratmadı. Sanırım problem Game Boost özelliğinin devre dışı olmasından dolayı benim elle hız aşırtma yapmışı olmamdı. Bu özellik aktif olduktan sonra yaptığım hız aşırtma ile şuan problem yok gözüküyor. Tabi yine denemem devam edecek. Bugün de deneme yapacağım. Sorun olmaz ise en kısa sürede buradan cevap yazacağım.

Bu arada, Msi teknik destek ekibi ile görüştüm, bana BIOS u varsayılan ayarlara çekmemi, varsa hız aşırtmayı iptal etmemi söylediler.

Bu arada, Msi teknik destek ekibi ile görüştüm, bana BIOS u varsayılan ayarlara çekmemi, varsa hız aşırtmayı iptal etmemi söylediler.
Bunu bizde söyledik yukarı zaten :)

Ryzen5 1600 işlemcilerin tanıtımında da harici bir soğutma olmadan 3,2 Ghz den 3,6 Ghz ye çıkarılabildiği (Turbo Boost ile) anlatılmaktadır.
Hala soğutucu kullanıp kullanmadığınızı belirtmediniz. Kullanmıyorsanız kullanın.

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Standart soğutucu kullanıyorum. Soğutucu ile alakasını çözemedim yalnız. Çok yüksek bir hız aşırtma yapmıyorum ki. İşlemcinin kendi özelliğinde zaten standart soğutucu ile 3.2 den 3.6 ya çıktığı yazıyor. Anakartım da bunu destekliyor zaten. Belki 3.7 veya daha üstü hızlara çıkarırsam dediğiniz gibi iyi bir soğutma kullanmam gerekebilir. Zaten bir ısınma sorunu yaşamıyorum. Hatta yükte bile öyle çok ısınmıyor. Zaten oyunlardan atarken girdikten hemen sonra atıyordu. Daha ısınmaya kalmadan.

Ben anakartı aldığımda Game Boost özelliğini açtığımda işlemcinin hızı 3.2 den 3.6 ya çıkmıyordu. Dolayısı ile kendim el ile 3.6 ya çıkarttım. Sorunum default yapınca veya hız aşırtmayı iptal edince değil de, Anakartın eski BIOS sürümünde kapalı olan Game Boost özelliğinin yeni BIOS sürümü ile aktif hale gelmesi ile düzelmiş gibi oldu. Şuan Game Boost ile hız aşırtma yaparak 3.6 Ghz standart soğutucu ile denedim sorun çıkarmadı. Tabi yine deneme yapmaya devam edeceğim. Belki de sizin dediğiniz gibi, 3-4 saat kullanım sonrası problem yaratabilir. Hala şüphelerim yok değil. Tam anlamı ile deneyince buradan cevap yazacağım.

Ayrıca default ayara getirmemi dediniz ama bende onun altına bir şey yazmıştım. Sonuçta bu ürün bize satılırken harici bir soğutma olmadan 3.2 den 3.6'ya çıkarılabildiği söylenerek satılıyor ve anakart bunu destekliyor. Bende buna karşılık ayıplı ürün şeklinde iade edebilir miyim diye sormuştum. Sonuçta bu ürünü alırken bir çok özelliğine bakarak alıyoruz.

Bugün ilk fırsatta tam anlamıyla, tam yükte zorlayıp deneme yapacağım. Umarım sorun olmaz ve konuyu kapatırız. Yazdığım veya yazdığınız cevaplarda bu sorunu yaşayan arkadaşlara bilgi olmuş olur.

Herkese merhaba. Terzi kendi söküğünü dikemez derler ya aynen öyle bir şey. Son 1-2 ay içerisinde bilgisayar beni çok uğraştırdı. Malum eski mesajlarımdan görebilirsiniz ve en sonunda sinirlendim ve daha yeni topladığım bilgisayarımı satıp sitemizdeki örnek sisteme yakın aşağıdaki sistemi topladım.

• AMD RYZEN 5 1600
  • MSI B350 TOMAHAWK
  • GSKILL 2400 Mhz (2X8 GB)
  • ASUS GTX 1060 ROG STRIX 6 GB
  • WD 240 GB SSD-SEAGATE 1 TB
  • ASUS 24" VP247T 1MS
  • XIGMATEK 700W PLUS
  • ZALMAN Z3 PLUS

Gelelim sorunlarıma; Windows 10 64 bit kurulu sistemde, bütün sürücüler ve anakartımın BIOS'u güncel.

• Chrome'da film izlerken veya Youtube'da video izlerken mavi ekran veriyordu, ekran kartını güncelledim. Benim kullanıcı hesabımda düzeldi. Ama eşim kendi oturumunu açınca Chrome'da film veya Youtube izlerken kendi kendini kapatıyor hata mesajı vermiyor.
  • Left 4 Dead 2 ve Contagion oyunlarında hata mesajı vermeden oyundan atıyor.
  • Need For Speed 2015 oynarken ses takılıyordu (dırrr dırrr) ses kartını güncelleyince düzeldi.
  • CS:GO da oyundan attı hata vermedi. Tekrar girdim 4-5 dakika sonra ses takıldı. (dırrrr dırrr) Reset atmak zorunda kaldım. Tekrar girdim sorun olmadı.
Bundan bir önceki bilgisayarımda bu dırrr sesi yine yapıyordu ses kartını güncelleyince düzelmişti. Eski bilgisayarım ile yenisi arasında değişen parçalar sadece anakart, işlemci ve RAM. Acaba SSD veya HDD böyle hatalara sebebiyet verir mi?

Bu arada aynı zamanda kendim teknik destek hizmeti veriyorum. Temiz kurulum yaptım. Oyunlar programlarım SSD ye kurulu. Anakart üzerinden işlemciyi 3,2 Ghz den 3,6 Ghz e çıkarttım. Başka her hangi bir oynama yapmadım.

Yazının ekinde aldığım mavi ekran hatalarını gösteren bir resim yükledim. Sürücüleri güncelledikten sonra artık mavi ekran almıyorum. Belki bir fikir olur diye yine de yükledim. Sistemde ısınma sorunu yok. Ekran kartı da işlemci de yükte çok aşırı ısınmıyor. Yada daha doğru bir cümle ile bu hataları aldığım ısınma ile alakalı bir problem değil diye düzelteyim.

Eki Görüntüle 233524
Sen bir de windows 8.1 de dene.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı