Windows 10 pagefile.sys nasıl taşınır?

Aimerlapaix

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 10 kullanıyorum ve SSD bölümünde pagefile.sys denen bir dosya var. Araştırdım ve Windows'un RAM miktarımızın 1.5 katı kadar oluşturduğu bir sanal RAM tarzı bir şey (emin değilim) olduğunu gördüm. Bu pagefile.sys dosyasını sisteme zarar vermeden SSD kısmından HDD kısmına nasıl taşıyabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım -> Özellikler -> Gelişmiş sistem ayarları -> Performans -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Sanal bellek -> Değiştir.

Bu kısıma geldikten sonra "Tüm sürücülerde disk belleği dosya boyutunu otomatik yönet" ayarını devre dışı bırakın ve diskinizi seçin. Sonra "Özel Boyut" ayarını seçin. Akabinde ise aşağıda belirttiğim boyutlardan birini girin. :) Kaydedip çıkın.

4 GB için 8192.

8 GB için 16384.

16 GB için 16384.

32 GB için 8192.

Bilgisayarım -> Özellikler -> Gelişmiş sistem ayarları -> Performans -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Sanal bellek -> Değiştir.

Bu kısma geldikten sonra "Tüm sürücülerde disk belleği dosya boyutunu otomatik yönet" ayarını devre dışı bırakın ve diskinizi seçin. Sonra "Özel Boyut" ayarını seçin. Akabinde ise aşağıda belirttiğim boyutlardan birini girin. :) Kaydedip çıkın.

C diskim dolduğu için dosyayı atmak zorundayım başıma bir şey gelmez değil mi? Sistemde bir yavaşlık ya da RAM'lere zarar falan gelmez mi diye sizden sormak istiyorum iyi günler dilerim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı