Çözüldü Windows 10 parola ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yigit75

Megapat
Yer
Ümraniye
Selam herkese ben şimdi Windows 10'da fotoğraflarda da örnek verdiğim gibi oralara parola koymak istiyorum. Kullanıcı denetimini en üste çektim parola koydum olmadı nasıl yapabilirim? Yani kısaca Windows ayarlarıyla oynamak istediğimde veya program yüklemek istediğim de parola istesin.

1589216245247.png

Adsız.jpg

Çözüm
  • Başlat
  • Yerel Güvenlik İlkesi (çalıştır ekranına secpol.msc yazınca da çıkar)
  • Yerel İlkeler
  • Güvenlik seçenekleri
  • Etkileşimli oturum açma: En son oturum açmayı gösterme -> Etkin

Bu şekilde oturum açma ekranında diğer kullanıcıları görmeyeceksiniz.

1589222616595.png

--
Yalnız kullanıcı adınızı unutmayın. (unutmazsınız ama ne olur, ne olmaz) Sol alttaki "Kullanıcı değiştir" seçeneğini seçerseniz kullanıcı adını sizin yazmanızı istiyor.​
Hayır, demek istediğim şuan Admin yetkisi bulunan bir hesabınız yok. Administrator hesabınız da pasif durumda. Program eklemek/kaldırmak istediğinizde yada yeni kullanıcı oluşturmak istediğinizde büyük ihtimalle sorun yaşayacaksınız.​
Program yüklemeyi dener misiniz? Mesela bilgisayarınızda yoksa 7 Zip yüklemeyi deneyin.​

hayır, demek istediğim şu an admin yetkisi bulunan bir hesabınız yok. Administrator hesabınız da pasif durumda. Program eklemek/kaldırmak istediğinizde ya da yeni kullanıcı oluşturmak istediğinizde büyük ihtimalle sorun yaşayacaksınız.​
program yüklemeyi dener misiniz? Mesela bilgisayarınızda yoksa 7 Zip yüklemeyi deneyin.​

Ben sizi anlıyorum şöyle izah edeyim. Siz diyorsunuz ki 2 hesap olsun bir hesap yönetici diğer hesap standart hesap ben tek hesap yani yönetici hesabında bunu yapmak istiyorum.

Yönetici hesabında program yüklemek için şifre sormaz ki. Adı üzerinde yönetici. Administrator hesabını aktif edin ama kullanmayın. Kendi kullanıcınız da sadece Users grubuna üye olsun. Program ekleyip kaldırmak istediğinizde Administrator hesabının şifresini soracaktır.​
Ancak görsellere bakarak yanlış anlamadıysam bilgisayarınızda Administrator hesabı pasif ve sizin kullanıcınız Administrators grubunda değil, Users grubuna üye. Bu haliyle bilgisayarınıza program yükleyemez/kaldıramazsınız diye tahmin ediyorum. Program yüklemeyi dener misiniz dememin nedeni buydu.​

yönetici hesabında program yüklemek için şifre sormaz ki. Adı üzerinde yönetici. Administrator hesabını aktif edin ama kullanmayın. Kendi kullanıcınız da sadece users grubuna üye olsun. Program ekleyip kaldırmak istediğinizde administrator hesabının şifresini soracaktır.​
ancak görsellere bakarak yanlış anlamadıysam bilgisayarınızda administrator hesabı pasif ve sizin kullanıcınız administrators grubunda değil, users grubuna üye. Bu haliyle bilgisayarınıza program yükleyemez/kaldıramazsınız diye tahmin ediyorum. Program yüklemeyi dener misiniz dememin nedeni buydu.​

Ben sizi anladım program yükleniyor ama administrator a şifre koydugum zaman devre dışı kaldığı zaman parola istemiyor ama yüklemiyor da uyarı veriyor. Eski haline getirmek için ise sistem geri yükleme yapıyorum ama hesabı devreye aldıgımda parola koydugum da istediğim oluyor fakat oturum açma ekranında administrator kullanıcısını görüyorum ben bunu görmek istemiyorum. Asıl amacım bu yani onu gizli kalarak aynı işlemi yapmasını istiyorum. Size tekrar tekrar teşekkür ederim zaman ayırdığınız için umarım amacımı anlatabilmişimdir. :) :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı