Çözüldü Windows 10 parola ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yigit75

Megapat
Yer
Ümraniye
Selam herkese ben şimdi Windows 10'da fotoğraflarda da örnek verdiğim gibi oralara parola koymak istiyorum. Kullanıcı denetimini en üste çektim parola koydum olmadı nasıl yapabilirim? Yani kısaca Windows ayarlarıyla oynamak istediğimde veya program yüklemek istediğim de parola istesin.

1589216245247.png

Adsız.jpg

Çözüm
  • Başlat
  • Yerel Güvenlik İlkesi (çalıştır ekranına secpol.msc yazınca da çıkar)
  • Yerel İlkeler
  • Güvenlik seçenekleri
  • Etkileşimli oturum açma: En son oturum açmayı gösterme -> Etkin

Bu şekilde oturum açma ekranında diğer kullanıcıları görmeyeceksiniz.

1589222616595.png

--
Yalnız kullanıcı adınızı unutmayın. (unutmazsınız ama ne olur, ne olmaz) Sol alttaki "Kullanıcı değiştir" seçeneğini seçerseniz kullanıcı adını sizin yazmanızı istiyor.​
  • Başlat
  • Yerel Güvenlik İlkesi (çalıştır ekranına secpol.msc yazınca da çıkar)
  • Yerel İlkeler
  • Güvenlik seçenekleri
  • Etkileşimli oturum açma: En son oturum açmayı gösterme -> Etkin

1589222616595.png

--
Yalnız kullanıcı adınızı unutmayın. (unutmazsınız ama ne olur, ne olmaz) Sol alttaki "Kullanıcı değiştir" seçeneğini seçerseniz kullanıcı adını sizin yazmanızı istiyor.​

Çözüm
  • Başlat.
  • Yerel güvenlik ilkesi (çalıştır ekranına secpol.msc yazınca da çıkar)
  • Yerel ilkeler.
  • Güvenlik seçenekleri.
  • Etkileşimli oturum açma: En son oturum açmayı gösterme -> etkin.

Eki Görüntüle 559827
--
yalnız kullanıcı adınızı unutmayın. (Unutmazsınız ama ne olur, ne olmaz) sol alttaki "kullanıcı değiştir" seçeneğini seçerseniz kullanıcı adını sizin yazmanızı istiyor.​

Teşekkür ederim her şey tamam son 2 sorum var sorun olmaz ise sizin için 1.si kullanıcı adı istediği yerde mesala yigit kullanıcısına gireceğim ya kabul etmiyor ama ercan otomasyon yazınca kabul edip yigit i açıyor bunu nasıl düzeltebilirim 2.si açılışta bir tane program çalıştırıyorum buna izin vermiyor ve kendim elle açtığım zaman admin şifresini istiyor bu programı admin dışında bırakabilir miyim?

1.si kullanıcı adı istediği yerde mesala yigit kullanıcısına gireceğim ya kabul etmiyor ama ercan otomasyon yazınca kabul edip yigit i açıyor bunu nasıl düzeltebilirim​
Forumda da vardır belki ama göremedim.

2.si açılışta bir tane program çalıştırıyorum buna izin vermiyor ve kendim elle açtığım zaman admin şifresini istiyor bu programı admin dışında bırakabilir miyim?​

Bunu yapamazsınız diye biliyorum.

Forumda da vardır belki ama göremedim.

Bunu yapamazsınız diye biliyorum.

Çözüm olmadı o. Peki bir program için UAC desteğini devre dışı bırakma gibi bir şey yapabilir miyim? Biraz araştırdım ama bizim forumda yapan bir arkadaş var fakat onun çözümü işe yaramadı bu sistemde.

O zaman yedeklemeniz gereken belgeleri başka bir konuma alın. Administrator hesabı ile oturum açıp eski kullanıcınızı silin. Hesabı silerken size sorduğunda dosyaları da sil seçeneğini seçin. Sonrasında tekrar kullanıcı oluşturabilirsiniz. Eski kullanıcı klasörünü silmezseniz yeni kullanıcınıza ait dosyalar c:\users\ altında farklı bir isimle geçebilir. Mesela eski kullanıcınız Yigit ise, bunu silip tekrar Yigit kullanıcısı oluşturduğunuzda c:\users\yigit0 şeklinde klasör oluşturabilir. Bu tabi ki sizin oturum açma ekranında yazacağınız kullanıcı adını etkilemez. Sadece bilgi amaçlı yazdım.​

o zaman yedeklemeniz gereken belgeleri başka bir konuma alın. Administrator hesabı ile oturum açıp eski kullanıcınızı silin. Hesabı silerken size sorduğunda dosyaları da sil seçeneğini seçin. Sonrasında tekrar kullanıcı oluşturabilirsiniz. Eski kullanıcı klasörünü silmezseniz yeni kullanıcınıza ait dosyalar C:\Users\ altında farklı bir isimle geçebilir. Mesela eski kullanıcınız yigit ise, bunu silip tekrar yigit kullanıcısı oluşturduğunuzda c:\users\yigit0 şeklinde klasör oluşturabilir. Bu tabii ki sizin oturum açma ekranında yazacağınız kullanıcı adını etkilemez. Sadece bilgi amaçlı yazdım.​

Benim de aklımda o vardı ama dedim başka yöntemi vardır diye sorum her şey için çok teşekkür ederim diğer sorunu foruma genel olarak sordum bakalım bilgisi olan çıkacak mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı