Windows 10 Performance Editions kullanmak güvenlik açısından sıkıntılı mı?

131480141241

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şu an Windows 10 performance editions kullanıyorum. format atmaya karar verdim yenisini indirecektim bu sürümün ama YouTube'da gördüğüm bir videonun altında adam şifrelerim çalındı falan demiş. ( kurmayı gösterdiği sürüm ghost diye birinin yaptığı bir Windows 10 performance editions). Bende normal olarak korktum benim şu an kullandığım sürümün güvenilir olup olmadığını anlamamın bir yolu var mı? CMD ile format attığımdan ISO'nun ayıklanmış hali duruyor silmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin güvenli bir şey diyemem. Sonuç harici başka bir kişi tarafından hazırlanan modlu bir Windows, kesin güvenilir/güvenilmez diyemeyiz. Sadece Microsoft'un sağladığı dağıtımları kullanın.

Kimse “güvenli” ya da “güvenli değil” diyemez. Ben Ghost Spectre 21H2 Superlite SE kurduğumda diski Kaspersky Rescue Disk ile taratmıştım ve bir şey bulmamıştı. Yine de veriler bir şekilde depolanıyor diye tereddüt ettiğimden Windows 11’e geçiş yaptım. Doğrudan Windows 10 kurun ya da Windows 10 Enterprise LTSB/LTSC gibi sürümlere göz atın.

Ben Türk diye hep KiNGHaZe'nin performans ISO'larını kullanırım ve şu ana kadar başıma bir şey gelmedi bilindik ve güvenilir site/kişilerden indirdiğiniz sürece en öneliside bilinçli bir kullanıcı olduğunuz sürece bir şey olacağını sanmıyorum. Ayrıca sisteminiz iyiyse performans kullanmanızın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum yani sisteminiz iyiyse normal kurun.

Ben Türk diye hep Kinghaze'nin performans ISO'larını kullanırım ve şu ana kadar başıma bir şey gelmedi bilindik ve güvenilir site/kişilerden indirdiğiniz sürece en öneliside bilinçli bir kullanıcı olduğunuz sürece bir şey olacağını sanmıyorum. Ayrıca sisteminiz iyiyse performans kullanmanızın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum yani sisteminiz iyiyse normal kurun.

Link atma imkanınız var mı? Sisteme gelirsek SSD yok ve RAM 4 GB Windows 8.1 de pek hoşuma gittiği söylenemez.

Link atma imkanınız var mı? Sisteme gelirsek SSD yok ve RAM 4 GB Windows 8.1 de pek hoşuma gittiği söylenemez.

Sizi anlayabiliyorum benim de sistemim kötü fakat 8.1 veya 7 çok çağ dışı geliyor ve hoşuma gitmiyor linke gelirse maalesef paylaşamıyorum engellemişler forumda lakin "Windows 10 performance Edition kinghaze" diye aratırsanız en başta çıkacaktır.

Bence güzel bir SSD alıp orijinal Windows 10 kullanmak çok daha mantıklı. Başka bir kişinin hazırladığı işletim sistemini kullanmanızı önermiyorum. Her zaman bu tür şeylerde güvenlik riski vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı