Çözüldü Windows 10 Pro disk görünmüyorken nasıl formatlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

891548

Decipat
Makaleler
1
Yardımcı olunuz kendim yaptım yapmaz olaydım.
Öncelikle neler yaptım bahsedeyim.
USB'ye Windows kurdum format için sonra geldim buraya konu olarak yazdım, GPT mi olsun yoksa MBR mi?
Birkaç arkadaş GPT destekliyor diye GPT yaptım ama hata aldım format atamadım. Sonra gittim MBR yaptım bu sefer kurulum ekranına geldim.
Ama diskleri sıfırladıktan sonra fark ettim ki bu cihazın diski GPT imiş. Bundan dolayı bu yazıyı görünce ayvayı yediğimi anladım.
Ama çözüm bitmedi. Ben de gittim diski GPT'den MBR yaptım otomatik onarım üzerinden komut istemi kullanarak.
Tamam Windows'u kurduk güzel ama bu sefer PC açılmadı sürekli Dell destek asistanı ekranı geldi RAM'i kontrol etti fanları test etti.
Bunlardan sonra o ekran geldi no boot device found. Bu hatayı alıyorum ve işin kötü yanı bu Windows sürümünü beğenmedim. Ne yapacağım?
Bunu çözmemde yardımcı olun bana. Windows 10 Pro ISO'su lazım, bu problemleri çözmeme yardımcı olun.
Olmadı artık formatçıya gideceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam boot device not found hatasını çözmek için BIOS'a gir F2, F12, del tuşları. Boot mode kısmını kontrol et: Eğer disk GPT ise UEFI'yi seç. Eğer disk MBR ise Legacy'yi seç.
Boot sıralamasında USB değil, kurduğun diskin başta olduğundan emin ol.

Windows 10 Türkçe 64 Bit kurmak için Windows 10 türkçe 64 bit
Hocam boot device not found hatasını çözmek için BIOS'a gir F2, F12, del tuşları. Boot mode kısmını kontrol et: Eğer disk GPT ise UEFI'yi seç. Eğer disk MBR ise Legacy'yi seç.

Çözüm

Hocam BIOS'ta onu işaretleyemiyorum.
Tıklanmıyor.

BIOS'tan legacy modunu seçtiniz mi?

Dün de sordum bu soruyu cevap vermediniz.

Hocam keşke tıklansa
Size karşı bir garezim yok.

Hocam BIOS'ta onu işaretleyemiyorum.
Tıklanmıyor.

Hocam keşke tıklansa.
Size karşı bir garezim yok.

Legacy modun pasif görünmesinin nedeni genelde Secure Boot'un açık olmasıdır. Secure Boot'u kapattıktan sonra legacy seçeneği aktif hale gelir. BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bırakmayı dene.

Ona nasıl bakıyoruz. Bir de.

Hocam BIOS'tan Security veya Advanced kısmına girin orada boot options diye bir seçenek var ona tıklayın.

Legacy modun pasif görünmesinin nedeni genelde Secure Boot'un açık olmasıdır. Secure Boot'u kapattıktan sonra legacy seçeneği aktif hale gelir. BIOS'tan Secure Boot'u devre dışı bırakmayı dene.

Hocam BIOS'tan Security veya Advanced kısmına girin orada boot options diye bir seçenek var ona tıklayın.

Sonra bana Rufus ile ilgili yardımcı olur musunuz hocam
Nasıl yapacağız anlatın ben resimle anlatmaya çalışayım derdimi.

Bir de bu ISO Pro sürümümü hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı