Windows 10 Pro format atılamıyor

jacobsgamer

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 970evo
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
X470-F
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba, bugün bilgisayarımın sürücülerini güncelledim en son işlemci yonga çipinin driverini kaldırıp güncellerini yükledim. Sonra içim rahat etmedi bilgisayarı sıfırdan temiz kurulum yapmak istedim ve abartısız 10 saattir bilgisayara format atmaya çalışıyorum. Forumdaki her şeyi denedim ama olmuyor. Rufus ile USB yazdım olmadı, Windows'un kendi programı ile USB yazdım olmadı, BIOS'u UEFI çevirdim açılış ekranında sorun yok direkt format ekranına geliyor ama formatı atarken mavi ekran veriyor. Her seferinde farklı şekilde sonra tekrar deniyorum mavi ekran vermiyor ama Windows yükleyemedi diye başka uyarılar veriyor ve başa alıyor. PC ne açılıyor ne format atılıyor ne yapmam gerekiyor rica etsem bilgi verir misiniz kafayı sıyırmak üzereyim.

Merhaba, bugün bilgisayarımın sürücülerini güncelledim en son işlemci yonga çipinin driverini kaldırıp güncellerini yükledim. Sonra içim rahat etmedi bilgisayarı sıfırdan temiz kurulum yapmak istedim ve abartısız 10 saattir bilgisayara format atmaya çalışıyorum. Forumdaki her şeyi denedim ama olmuyor. Rufus ile USB yazdım olmadı, Windows'un kendi programı ile USB yazdım olmadı, BIOS'u UEFI çevirdim açılış ekranında sorun yok direkt format ekranına geliyor ama formatı atarken mavi ekran veriyor. Her seferinde farklı şekilde sonra tekrar deniyorum mavi ekran vermiyor ama Windows yükleyemedi diye başka uyarılar veriyor ve başa alıyor. PC ne açılıyor ne format atılıyor ne yapmam gerekiyor rica etsem bilgi verir misiniz kafayı sıyırmak üzereyim.
Neden sorun yokken sistemi sıfırlamaya kalkışıyorsunuz?

İnternet kablonuzu çıkarıp öyle kurmayı dener misiniz? Bende de oldu bir kere. Windows 11 kurarken yüklendikten sonra donuyordu falan ama internet kablomu çıkardığımda sağlamca açılıyordu. Onun sebebi de internet portunun Windows 11'e destek vermemesı. Siz yine de bir deneyin. Ayrıca @

@GeForce GTX 1060

Hocamın dediği gibi niye hiçbir sorun yokken format atmayı istiyorsunuz?

Uzun zamandır kullanıyorum birçok uygulama oyun falan yüklemiştim. Hepsini silip sıfırdan güncellemek istedim. İnternet kablosu takılı olmadan da denedim olmadı hocam. 4 slot RAM var tek RAM bırakıp denesem etkisi olur mu? Çünkü son zamanlarda mavi ekran hataların alıyordum.

Uzun zamandır kullanıyorum birçok uygulama oyun falan yüklemiştim. Hepsini silip sıfırdan güncellemek istedim. İnternet kablosu takılı olmadan da denedim olmadı hocam. 4 slot RAM var tek RAM bırakıp denesem etkisi olur mu? Çünkü son zamanlarda mavi ekran hataların alıyordum.

Sanırsam RAM'ınızın biri sahte hocam ikisinlede kurmayı deneyin teker teker.

RAM'ler G.Skill Trident-Z Vatan Computer'den aldım ve her sene garantiye gönderiyorum yenisini yolluyorlar arızalı diye 3 senedir aynı senaryo.

Evet arkadaşlar sanırım tamamen bozdum… anakartın ve RAM'lerin RGB ışıkları yanmıyor normalde güç bağlıyken PC çalışmasa bile aktif olarak yanıyorlardı, Power tuşuna basınca PC açılmıyor ama anakarttaki sb_power ışığı aktif olarak yanıyor. RAM'leri ve ekran kartını söktüm güzelce taktım yine olmadı hatta anakart pilini de sök tak yaptım PC hiç açılmıyor. Güzelim kasayı 1 günde berbat ettim bozdum.

Kasayı bilgisayarcıya götürdüm söktü baktık işlemci soketini kırmışım anakart çöp oldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı