Çözüldü Windows 10 Pro KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yusuf2727.X

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5800X tray işlemci
MSI Mortar MPG B550 anakart
4x8 32 GB 3600 MHz DDR4 RGB dahua RAM
1 TB MLD NVMe SSD (
MSI A600dn MAG 600 watt 80 Plus Power
Masterfox Power ARGB oyuncu kasa
Masterfox 240 sıvı sogutma
Galax RTX 3070 8 GB 256 bit ekran kartı.
RAM
Xpg Cl16 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Wd Blue
Ekran kartı
Rog Strix 1070
Anakart
GIGABAYTE H510M H
İşlemci
İ5-11400F
Merhaba Windows 10 Pro kullanıyorum.
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE sorunundan dolayı günde birkaç defa bilgisayarım mavi ekran veriyor nasıl çözebilirim?

Minidump dosyası umarım dogru yapmışımdır.

Birkaç defa daha çökme yaşadım en gücel minidump dosyaları.

Son düzenleme:
Çözüm
4 Minidump'un var, ortak nokta ntoskrnl - ana sistem diyelim - o da kendi keyfinden çökmüyor, sürücü problemi gibi görünüyor.

Sistemde sana gerekli olan dosyaları yedekledikten sonra sırayla denemen gereken, yani denedin çözüldü, bir sonrakini denemene gerek yok:
  1. Sürücü güncelleştirmeleri (anakart, ekran kartı v.b... laptop v.b bir sistemse üretici sayfasından, güncel sürücüler sorun çıkartıyorsa, öncekine dönmek)
  2. Ram ve HDD/SSD testi (memtest programı ve hdd kontrolü kodları google)
  3. Windows otomatik tamir (repair, google'da bulabilirsin, eğer kırıksa sistemin her şeyi baştan yapman gerekebilir kurulum açısından)
Kırık oyun veya program kullanıyorsan, 1.'den sonra 2. yerine antivirüs taraması yapman iyi olabilir, sonra diğer testlere (mem, hdd, win v.b) devam edebilirsin duruma göre.

Kolay gelsin.
4 Minidump'un var, ortak nokta ntoskrnl - ana sistem diyelim - o da kendi keyfinden çökmüyor, sürücü problemi gibi görünüyor.

Sistemde sana gerekli olan dosyaları yedekledikten sonra sırayla denemen gereken, yani denedin çözüldü, bir sonrakini denemene gerek yok:
  1. Sürücü güncelleştirmeleri (anakart, ekran kartı v.b... laptop v.b bir sistemse üretici sayfasından, güncel sürücüler sorun çıkartıyorsa, öncekine dönmek)
  2. Ram ve HDD/SSD testi (memtest programı ve hdd kontrolü kodları google)
  3. Windows otomatik tamir (repair, google'da bulabilirsin, eğer kırıksa sistemin her şeyi baştan yapman gerekebilir kurulum açısından)
Kırık oyun veya program kullanıyorsan, 1.'den sonra 2. yerine antivirüs taraması yapman iyi olabilir, sonra diğer testlere (mem, hdd, win v.b) devam edebilirsin duruma göre.

Kolay gelsin.

Çözüm

1. Sürücü güncelleştirmeleri (anakart, ekran kartı vb... Laptop vb bir sistemse üretici sayfasından, güncel sürücüler sorun çıkartıyorsa, öncekine dönmek)
  2. RAM ve HDD/SSD testi (Memtest programı ve HDD kontrolü kodları Google)
  3. Windows otomatik tamir (repair, Google'da bulabilirsin, eğer kırıksa sistemin her şeyi baştan yapman gerekebilir kurulum açısından)
Kırık oyun veya program kullanıyorsan, 1.'den sonra 2. yerine antivirüs taraması yapman iyi olabilir, sonra diğer testlere (mem, HDD, Win vb) devam edebilirsin duruma göre.

Kolay gelsin.

Öncelikle selam hocam tüm sürücüleri güncelledim ardından hala sorunu yaşadım önceden harddiskden şüphelenip hard disk SATA'sını söküp test edince yine aynı sorunu yaşamıştım en çok şüphelendigim parça RAM'ler yarın gidip flahbellek satın alıp RAM'leri test edeceğim + olarak işlemci fanından şüpheleniyorum ondan dolayı da sorun çıkar mı diye sormak istedim. Çok teşekkür ederim tekrardan.

Öncelikle selam hocam tüm sürücüleri güncelledim ardından hala sorunu yaşadım önceden harddiskden şüphelenip hard disk SATA'sını söküp test edince yine aynı sorunu yaşamıştım en çok şüphelendigim parça RAM'ler yarın gidip flahbellek satın alıp RAM'leri test edeceğim + olarak işlemci fanından şüpheleniyorum ondan dolayı da sorun çıkar mı diye sormak istedim. Çok teşekkür ederim tekrardan.
Sistem PSU'su yeterliyse, fan çalışıyorsa, sıkıntı olmaması gerek. Bileşenlere göre PSU kontrol edebilirsin - tabi OC yapmadıysan.

Benim düz tahminlerim iki tane; bir OS'da sorun var, iki RAM'de.

Sistem PSU'su yeterliyse, fan çalışıyorsa, sıkıntı olmaması gerek. Bileşenlere göre PSU kontrol edebilirsin - tabii OC yapmadıysan.

Benim düz tahminlerim iki tane; bir OS'da sorun var, iki RAM'de.

Hocam memtes ile RAM'leri test ettim sorun RAM'lerde çıktı Teknobiyotik'le iletişime geçtim garantiye yollayacağım size de teşekkür ederim.

Hocam memtes ile RAM'leri test ettim sorun RAM'lerde çıktı Teknobiyotik'le iletişime geçtim garantiye yollayacağım size de teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, konuyu çözüldü olarak işaretlenelebilir o zaman.

Yeni gelen RAM'lerini de geldiğinde kontrol et istersen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı