Windows 10 Pro'dan Home'a dönülürse lisans geri gelir mi?

muhammedkaya

Kilopat
Katılım
17 Mart 2017
Mesajlar
9
Merhaba, benim Lenovo Ideapad 310 laptobum var. İşletim sistemi Windows 10 Home Single language, birden aptallık ettim ve aklıma Pro yapmak geldi. İnternetten araştırdım ve Pro lisans anahtarı buldum etkinleştirme kısmından girdim ve Pro oldu. Daha sonrasında çalıştır'a bu kodu yazdım "slmgr.vbs -xpr" ve lisansımın 06/07/2017 de biteceğini gördüm. Daha sonrasında aradan 1 ay gecti ve dün gece sıfırlama yaptım ilk aldığım günkü gibi oldu ama hala Pro olarak gözüküyor ve lisans bitiş süresi aynı, tekrardan orijinal oem'e gömülü olan lisansım geri gelir mi bunun çözümü var mıdır? Servisine versem yapılır mı? Şimdiden çok teşekkür ediyorum ve yanıtlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılacak şey basit. Kinguin'den key alıp Windows'u etkinleştireceksiniz. Servise verseniz onlar bir şey yapamaz çünkü kullanıcı hatası. Bilgisayarcılar ise korsan Windows kurar. Tek çözüm bu.
 
Tam olarak emin değilim ama benim PC'de de ben bir olaydan dolayı 8.1pro'yu yükledim ve etkin değil diyordu.(PC normalde win8.1 single language ama ben win10 home kullanıyorum.)Sonra ise win 10 home yi yükledim.(win 8.1single language'ler win 10home ye ücretsiz yükseliyor.)Benden cd key istemedi.Yani demek istediğim bu PC bir laptop ve sana bir Windows işletim sistemi ile geldi ve bu PC'nin bir ürün kimliği var.Senin PC'nin desteklediği Windows sürümü otomatikmen aktif oluyor.Bu ürün kimliği ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.Windows 10 Gereksinimleri ve Teknik Özellikleri | Microsoft sayfanın en altında ki bölümde gerekli bilgiler var.Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
Aradan yıllar geçti ama çözümü çok basit. Laptopun yan tarafında iğne ucu veya kürdan sokulan yer var direkt boot menüyü açıyor oradan da sıfırlama işlemi yapılıyor
 

Geri
Yukarı