Windows 10 Pro'nun 101GB yer kullanması

@Dr.Aequitas Sistem ve Ayrılan değerlerin görüntüsünü paylaşın.

Screenshot_1.png

Depolama ''Diskte yer açın'' komutu ile sistemdeki gereksiz dosyalarını silin.

Screenshot_2.png

İlk önce hepinize teşekkür ederim dediklerinizi denedim. Ama yer açılmadı zaten önceden Windows old'u silmiştim. Diski temizle yaptım 80MB yer açıldı, ordan sistem dosyalarını sil yaptım, geri yükleme falan filan ordanda 50MB açıldı. Windows klasöründen SoftwareDistribution klasöründen download'ı da sildim 100MB anca açıldı. Ve C de oyun yok. Size gösterdiğim fotoda 101GB tamamen windows kendine ayırmış, herhangi bir program içinde yok. Lütfen yardım edin. Bilgisayarda hiçbirşey neredeyse yapılamıyor. Şimdiden teşekkürler. (Alttaki fotoğrafta Windows.old'u sildiğimi görebilirsiniz.
@Dr.Aequitas Sistem ve Ayrılan değerlerin görüntüsünü paylaşın.

Eki Görüntüle 326851

Depolama ''Diskte yer açın'' komutu ile sistemdeki gereksiz dosyalarını silin.

Eki Görüntüle 326852
Dediğinizi yapamıyorum. Orada öyle birşey yok, dün yapmıştım internette araştırmıştım. Diskinizde açılabilecek yer yok falan demişti.
Görüldüğü üzere benim yüklediğim programlarla alakalı değil, zaten C'ye birşey yüklemedim tüm programlarım D de Windows old falan yok önceden silmiştim. Şuanda tek çözüm format mı?
Multiboot yapıyorsanız o kısım olduğundan büyük gözükebilir.
O nasıl oluyor biraz daha açıklar mısınız?

Dosya Ekleri

• PROBLEM.png
    PROBLEM.png
    26,3 KB · Görüntüleme: 96
  • ssss.png
    ssss.png
    35,2 KB · Görüntüleme: 114
  • adasd.png
    adasd.png
    19,5 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
Wise Care 365 - Stabilize, Secure and Speed Up Your Windows PC with One Click!

Wise Care 365 yazılımını yükleyin.
Resimde gözüken yeri açın. Windows Yardım Dosyaları ve Windows Duvar Kağıtları dışında gözüken her şeyi silin.
Sistem geri yükleme dosyalarını kaldırın.
Sonra PC Kontrolü sekmesinden tüm uygulamalar kapalıyken ön bellekleri temizleyin.

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Ayriyeten Yerel Disk C: bulunan Windows 10 Upgrade, Recovery, Sun, MSI, Intel dosyalarının içeriklerini kontrol edin. İşinize yaramıyorsa bu dosyaları kaldırın.

Sende bir problem var, benim Windows 27GB kullanıyor 500GB HDD'de. Bu Bilgisayar'a girip C'ye sağ tıklayıp özelliklere gir oradan dosyaları temizlemek gibi bir seçenek olması lazım. WUpdate'in geride bıraktığı güncelleme kalıntıları ve diğer gereksiz dosyalar sistemde yer kaplıyor olabilir. Ayrıca geri dönüşüm kutusu doluysa onu da boşalt hatta ihtiyacın yoksa sağ tıklayıp ayarlarından devre dışı bırak. Benim bu sayede az yer kaplıyor, sildiğim dosya geri dönüşüm kutusundan geri getirilemez oluyor ama çokta problem değil. Çalıştır'a %temp% yazıp enterla ve o klasöründe içerisini boşalt.
2018-08-29 (1).png

Sende bir problem var, benim Windows 27GB kullanıyor 500GB HDD'de. Bu Bilgisayar'a girip C'ye sağ tıklayıp özelliklere gir oradan dosyaları temizlemek gibi bir seçenek olması lazım. WUpdate'in geride bıraktığı güncelleme kalıntıları ve diğer gereksiz dosyalar sistemde yer kaplıyor olabilir. Ayrıca geri dönüşüm kutusu doluysa onu da boşalt hatta ihtiyacın yoksa sağ tıklayıp ayarlarından devre dışı bırak. Benim bu sayede az yer kaplıyor, sildiğim dosya geri dönüşüm kutusundan geri getirilemez oluyor ama çokta problem değil. Çalıştır'a %temp% yazıp enterla ve o klasöründe içerisini boşalt.
Eki Görüntüle 326887
Dediklerini tamamen yapmiş hali bu zaten. Durmadan yerim doluyor anlamıyorum.
Siz 2018'de yaşarken ben 3018'de yaşıyorum buyrunuz.
(Toplam depolama alanım 750 gb ve 100 gb si bile dolu değil. :):))
Eki Görüntüle 326895
Sistem dosyaları 211GB diyor?
Arkadaşlar bazı kişiler Windows'un kullandığı alanları paylaşmış kimisinde 20GB, kimisinde 80GB, kimisinde 120GB, kimisinde 200GB benim durumum normal mi? Bu değerler neye göre değişiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı