Windows 10 R5 1600 sistemde "cihazınız bir sorunla karşılaştı" hatası

Bafira

Hectopat
RAM
2x XPG Gammix 8 GB
SSD veya HDD modeli
Adata 480 GB
Ekran kartı
GTX 1650S
Anakart
MSI B450M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 5 1600
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Son 1 haftadır çok can sıkıcı sorunlarla karşılaşıyorum hepsini madde halinde yazacağım dikkatlice okuyunuz.

1. İlk etapta bilgisayarımı açıp kullandıktan bazen 10 bazen 20 bazen 30 dakika sonra bilgisayarım donuyor hiçbir yere tıklayamıyorum hiçbir işlem yapamıyorum fakat mouse imlecini hareket ettirebiliyorum yaklaşık bu donmadan yaklaşık 35-40 saniye sonra şöyle bir uyarı alıyorum “ cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor. Şu anda bazı hata bilgileri toplanıyor bu işlemden sonra yeniden başlatılacak “ şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyorum ve bunun üzerine yaklaşık 1-2 dakıka sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor fakat açıldığında siyah bir ekranda kalıyor hiçbir yazı veya işaret göremiyorum sadece siyah ekran çıkıyor bunun ardından ben manuel şekilde bilgisayarı kapatıp yeniden açıyorum bu sefer açılıyor ve masaüstüne erişebiliyorum fakat bu olay çok sık meydana geldiği için hiçbir şey yapamıyorum.

2. Bilgisayarı açtığımda hiçbir şey yapmasam ve masaüstünde açık bıraksam bile bir süre sonra bilgisayar kendini BIOS ekranına atıyor kapatıp yeniden açtığımda ise normal masaüstüne tekrar geliyorum ama bu olay ve 1. bahsettiğim olay sürekli başıma geldiği için hiçbir şey yapamıyorum.

Bu durum çok canımı sıkmaya başladı bir çözüm bileniniz varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Son 1 haftadır çok can sıkıcı sorunlarla karşılaşıyorum hepsini madde halinde yazacağım dikkatlice okuyunuz.

1. ilk etapta bilgisayarımı açıp kullandıktan bazen 10 bazen 20 bazen 30 dakika sonra bilgisayarım donuyor hiçbir yere tıklayamıyorum hiçbir işlem yapamıyorum fakat mouse imlecini hareket ettirebiliyorum yaklaşık bu donmadan yaklaşık 35-40 saniye sonra şöyle bir uyarı alıyorum “ cihazınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor. Şu anda bazı hata bilgileri toplanıyor bu işlemden sonra yeniden başlatılacak “ şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyorum ve bunun üzerine yaklaşık 1-2 dakıka sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyor fakat açıldığında siyah bir ekranda kalıyor hiçbir yazı veya işaret göremiyorum sadece siyah ekran çıkıyor bunun ardından ben manuel şekilde bilgisayarı kapatıp yeniden açıyorum bu sefer açılıyor ve masaüstüne erişebiliyorum fakat bu olay çok sık meydana geldiği için hiçbir şey yapamıyorum.

2. bilgisayarı açtığımda hiçbir şey yapmasam ve masaüstünde açık bıraksam bile bir süre sonra bilgisayar kendini BIOS ekranına atıyor kapatıp yeniden açtığımda ise normal masaüstüne tekrar geliyorum ama bu olay ve 1. bahsettiğim olay sürekli başıma geldiği için hiçbir şey yapamıyorum.

Bu durum çok canımı sıkmaya başladı bir çözüm bileniniz varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Ben laptop kullanıyorum ve 2.madde benim de başıma geliyor laptop boştayken durduk yere BIOS ekranına atıyor ROM bilmem ne yazıyor yardımcı olur musunuz?

Minidump dosyalarını paylaşın inceleyeyim bakalım sorun ne imiş.
Maalesef daha önce de söylediğim gibi minidump dosyaları görünmüyor.

Virüs taraması yapar mısınız ?
Kritik bir sistem uygulamanın durdurulması genelde kullanıcı veya virüsler yüzündendir.

Bunların herhangi bir sürücü ile alakası nedir acaba ? Hani bilmiyorsak öğrenelim. Siz baktınız mı hata koduna acaba ? Orada kocaman "CRITICAL_PROCESS_DIED" yazıyor. Biraz araştırın.
bilgisayarımı yeni formatladım sadece bir oyun ve birkaç gerekli uygulama var winrar steam gibi ama gene de virüs taraması yaptım herhangi bir olumsuz sonuç yok.

Minidump dosyalarını paylaşın inceleyeyim bakalım sorun ne imiş.
Çözebilecek miyiz bu şi şu anda tekrar aldım eskisi gibi 15 dakıkada bir gelmiyor bir saat bir buçuk saat kullanıyorum durup dururken geliyor yük altındayen de değil durup dururken

Son düzenleme:
Çözebilecek miyiz bu şi şu anda tekrar aldım eskisi gibi 15 dakıkada bir gelmiyor bir saat bir buçuk saat kullanıyorum durup dururken geliyor yük altındayen de değil durup dururken
Minidump dosyaları olmadan tam olarak bir şey söyleyemeyiz maalesef. Windows + R yapın. Çıkan çalıştır ekranına "msinfo32" yazın ve ENTER'a basın. BİOS sürümünü ve tarihini bize gönderebilir misiniz?

@Bafira

Son düzenleme:
Minidump dosyaları olmadan tam olarak bir şey söyleyemeyiz maalesef. Windows + R yapın. Çıkan çalıştır ekranına "msinfo32" yazın ve ENTER'a basın. BİOS sürümünü ve tarihini bize gönderebilir misiniz?

@Bafira
buyrun

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    6,1 KB · Görüntüleme: 25
BIOS sürümünüz güncel değil ki? 😮 Altta linkini bıraktım. "Sürüm: 7C52v3I" i indirin. "2023-04-27" tarihli olanı. En üsttekini yani, sonrada kurun.
dediğiniz şeyi yaptım bir, bir buçuk gün bişey olmadı az önce tekrar mavi ekran hatası aldım ama bu sefer durdurma kodunda başka birşey yazıyor fotğrafını aşşağıya bırakıyorum. Üstelik bu sefer mavi ekran verdikten sonra bios ekranına atmadı başka bir şey çıktı ekrana onunda fotoğrafıını aşşağıya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• D2B1D8F5-EA65-48B3-BC4A-FD75A7B65124.jpeg
    D2B1D8F5-EA65-48B3-BC4A-FD75A7B65124.jpeg
    176,4 KB · Görüntüleme: 22
  • 6D32AC7A-DC35-4870-A90E-E086C6FD5A48.jpeg
    6D32AC7A-DC35-4870-A90E-E086C6FD5A48.jpeg
    177 KB · Görüntüleme: 29
dediğiniz şeyi yaptım bir, bir buçuk gün bişey olmadı az önce tekrar mavi ekran hatası aldım ama bu sefer durdurma kodunda başka birşey yazıyor fotğrafını aşşağıya bırakıyorum. Üstelik bu sefer mavi ekran verdikten sonra bios ekranına atmadı başka bir şey çıktı ekrana onunda fotoğrafıını aşşağıya bırakıyorum.
Sorunu bulduk gibi. Sorun diskinizde sanırsam. BIOS'u resetlemeyi deneyin. Burada uzun uzun anlatmayayım. Recep hocanın makalesine bakın.
İşe yarar ise HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı olacak şekilde "Error Scan" yapın diskinize.

Sorunu bulduk gibi. Sorun diskinizde sanırsam. BIOS'u resetlemeyi deneyin. Burada uzun uzun anlatmayayım. Recep hocanın makalesine bakın.
İşe yarar ise HD Tune Pro ile "Quick Scan" kapalı olacak şekilde "Error Scan" yapın diskinize.
buyur reis

Dosya Ekleri

• diskk.png
    diskk.png
    30,6 KB · Görüntüleme: 25
Herhangi bir sorun yok anlamadım ben cidden. Yeni minidump dosyalarınıda yollamamışsınız bu arada istediğimde. Dosyalar olmadan birşey söylenmiyormuş gerçekten. Bunu başta demem gerekti ama kusura bakmayın. Paylaşın lütfen.

Herhangi bir sorun yok anlamadım ben cidden. Yeni minidump dosyalarınıda yollamamışsınız bu arada istediğimde. Dosyalar olmadan birşey söylenmiyormuş gerçekten. Bunu başta demem gerekti ama kusura bakmayın. Paylaşın lütfen.
Yollamamışsınız değil, yok ki minidump dosyaları bende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı