Windows 10 RAM kullanımı azalatma için neler yapılabilir?

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
RAM
4 GB
Evet arkadaşlar dediğim gibi RAM kullanımını nasıl azaltabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un LTSC sürümüne geçebilirsiniz, Servis kapatma yollarını deneyebilirsiniz.
Başka bir yöntem denemeniz sistem ve performans sağlığı için pek iyi olmaz.
Mem Reduct kullanabilirisiniz ama pek tavsiye etmiyorum, 2-3 kere boşalttıktan sonra sistemde bir performans düşüşü yaşadım fakat yeniden başlattığımda düzeliyordu.

Bunlara rağmen beğenmezseniz, Windows 10'un LTSC sürümlerini kullanabilirsiniz.

Unutmayın, boşta RAM kullanımı önemsizdir. Oyuna girdiğiniz zaman boştaki RAM miktarı oyuna aktarılır, problem olmaz.

RAM sıkıştırmasını açabilirsin. Fakat bu işlemci kullanımını arttırıyor diye biliyorum.

Bunu eskiden yapmıştım, bir faydasını göremedim.

Eğer RAM önbelleğini temizlemek istiyorsa, alternative;

Teşekkür ederim hocam bilgi verdiğiniz için bunları bilmiyordum.

Windows'un LTSC sürümüne geçebilirsiniz, servis kapatma yollarını deneyebilirsiniz.
Başka bir yöntem denemeniz sistem ve performans sağlığı için pek iyi olmaz.
Mem Reduct kullanabilirisiniz ama pek tavsiye etmiyorum, 2-3 kere boşalttıktan sonra sistemde bir performans düşüşü yaşadım fakat yeniden başlattığımda düzeliyordu.

Zaten LTSC kullanıyorum ve bazen 1 GB oluyor bazen 1 5 GB oluyor üstelik bir de gereksiz olan hizmetleri kapattım(Update vb) fakat hala durum böyle.

Bunlara rağmen beğenmezseniz, Windows 10'un LTSC sürümlerini kullanabilirsiniz.

Unutmayın, boşta RAM kullanımı önemsizdir. Oyuna girdiğiniz zaman boştaki RAM miktarı oyuna aktarılır, problem olmaz.

Attığınız rehberlere bakmıştım zaten, ama bir şey değişmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı