RAM sıkıştırmasını açabilirsin. Fakat bu işlemci kullanımını arttırıyor diye biliyorum.Evet arkadaşlar dediğim gibi RAM kullanımını nasıl azaltabilirim?
Hocam o İşletim Sistemi ölü, 3-4 ay sonra tamamiyle kullanılamaz olacak geçmeyi önermeniz hata.Windows 7 geçmen daha sağlıklı olur hem RAM tğketiminde azalır.
RAM sıkıştırmasını açabilirsin. Fakat bu işlemci kullanımını arttırıyor diye biliyorum.
Hocam o işletim sistemi ölü, 3-4 ay sonra tamamiyle kullanılamaz olacak geçmeyi önermeniz hata.
Steam ve Discord çalışmayacak, Chrome deseniz hallice.
Teşekkür ederim hocam bilgi verdiğiniz için bunları bilmiyordum.
Windows'un LTSC sürümüne geçebilirsiniz, servis kapatma yollarını deneyebilirsiniz.
Başka bir yöntem denemeniz sistem ve performans sağlığı için pek iyi olmaz.
Mem Reduct kullanabilirisiniz ama pek tavsiye etmiyorum, 2-3 kere boşalttıktan sonra sistemde bir performans düşüşü yaşadım fakat yeniden başlattığımda düzeliyordu.
Rehber: Tüm Windows hizmetlerinin anlamları
Windows 10 Home içerisindeki hizmetlerin anlamlarını, ne işe yaradıklarını, hangilerin devre dışı bırakılması gerektiğini anlatacağım. Hizmetlerin sıralaması rastgele yapılmıştır. Tüm hizmetler eklenmedi, merak edilen veya otomatik çalışan hizmetler eklendi. Windows Anında İletme Bildirimleri...www.technopat.net
Rehber: Windows 10 disk temizliği ve regedit temizliği
Windows'u temizlemek için basit adımları göstereceğim. 1- Basit bir işlem olan Windows'un disk temizleme aracını çalıştırın. Windows tuşu + R cleanmgr.exe Enter Disk temizleme aracını çalıştırdıktan sonra sistem dosyalarını temizleme tıklayın mutlaka, yoksa eski Windows Update kalıntısını...www.technopat.net
Rehber: Windows Defender Control Kullanımı
Link: Defender Control v1.9 Uyarı: Bu dosyayı açmadan önce Windows Defender üzerinden "Dışlananlar" kısmında dosyayı ekleyin, aksi takdirde engelliyor. Bu ekranda Windows Defender'i kapatabilirsiniz. Çoğu kişi "Antimalware Service Executable" servisinin çok RAM tüketmesinden rahatsız, o...www.technopat.net
Bunlara rağmen beğenmezseniz, Windows 10'un LTSC sürümlerini kullanabilirsiniz.
Unutmayın, boşta RAM kullanımı önemsizdir. Oyuna girdiğiniz zaman boştaki RAM miktarı oyuna aktarılır, problem olmaz.