Selamlar herkese. Huawei Matebook D15 R5 8 GB kullanıyorum ben arkadaşlar. Ekteki görselde de görebileceğiniz üzere bilgisayarın durgun haldeki RAM kullanımı %44 civarı. Ben bilgisayarın durgun haldeki kullanımını nasıl düşürürüm? Herhangi bir uygulama çalıştırmak istediğimde kullanılabilir halde daha fazla RAM olsun istiyorum.
Selamlar herkese. Huawei Matebook D15 R5 8 GB kullanıyorum ben arkadaşlar. Ekteki görselde de görebileceğiniz üzere bilgisayarın durgun haldeki RAM kullanımı %44 civarı. Ben bilgisayarın durgun haldeki kullanımını nasıl düşürürüm? Herhangi bir uygulama çalıştırmak istediğimde kullanılabilir halde daha fazla RAM olsun istiyorum.
Ram kullanan servis, hizmet ve programları tek tek inceleyip, araştırdıktan sonra ihtiyaç duymadıklarını kaldırarak ya da durdurarak ram kullanımını azaltabilirsin. Rehber videolar da izleyebilirsin tabii.
Hizmetler Windows Update Windows Search Windows Defender akilli bağlantı izleme işlemcisi netlogon çevrimdışı dosyalar yedekleme micrososft birim golge kopyacisi bunlar gereksiz hizmet.
Bu kadar takılmayın bunlara, gerektiği zaman Windows kendisi durduruyor hizmetleri, SysMain'den gidip kafana göre bir şey kapatma açılmayacak hale gelir.