Windows 10 RAM kullanımı nasıl düşürülür?

Ayazata

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung m2 ssd
Ekran kartı
Vega 8
İşlemci
Ryzen 5 3500
Selamlar herkese. Huawei Matebook D15 R5 8 GB kullanıyorum ben arkadaşlar. Ekteki görselde de görebileceğiniz üzere bilgisayarın durgun haldeki RAM kullanımı %44 civarı. Ben bilgisayarın durgun haldeki kullanımını nasıl düşürürüm? Herhangi bir uygulama çalıştırmak istediğimde kullanılabilir halde daha fazla RAM olsun istiyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    203,3 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Hizmetlerde SysMain once durdur sonra kapat Google'a yaz gereksiz hizmetler ve fazla RAM kullanimi çözersin.

Selamlar herkese. Huawei Matebook D15 R5 8 GB kullanıyorum ben arkadaşlar. Ekteki görselde de görebileceğiniz üzere bilgisayarın durgun haldeki RAM kullanımı %44 civarı. Ben bilgisayarın durgun haldeki kullanımını nasıl düşürürüm? Herhangi bir uygulama çalıştırmak istediğimde kullanılabilir halde daha fazla RAM olsun istiyorum.
Vega ekran kartı kullandığı için ram bi miktarını ekran kartına ayırıyor ama temiz kurulumla win 11 kurmanı tavsiye ederim hız çok fark ediyor

Windowsda hazır olarak gelen uygulamaları silebilirsin.

Onun dışında ram kullanımı zaten normal ekstra ram almak dışında bir çaren yok.

Ram kullanan servis, hizmet ve programları tek tek inceleyip, araştırdıktan sonra ihtiyaç duymadıklarını kaldırarak ya da durdurarak ram kullanımını azaltabilirsin. Rehber videolar da izleyebilirsin tabii.

Hizmetler Windows Update Windows Search Windows Defender akilli bağlantı izleme işlemcisi netlogon çevrimdışı dosyalar yedekleme micrososft birim golge kopyacisi bunlar gereksiz hizmet.

Hocam benim PC %90 kullanıyor ya.

Bu kadar takılmayın bunlara, gerektiği zaman Windows kendisi durduruyor hizmetleri, SysMain'den gidip kafana göre bir şey kapatma açılmayacak hale gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı