Çözüm Windows 10 Rezerve İkonu Çıkmama

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Quyutots

Hectopat
Daha fazla  
  1. Şimdi linkteki dosyayı indirin ve yönetici olarak çalıştırın.
  2. Karşınıza bir ekran gelecek. Burada herhangi bir tuşa tıklayın.
  3. Şimdi tekrar bir ekran gelecek. Buradada herhangi bir tuşa tıklıyoruz.
  4. Karşınıza seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden hangisini seçiyorsanız başındaki sayıyı girip enter'a basıyorsunuz ve işlem gerçekleşiyor.
  5. İşlem gerçekleştikten sonra büyük ihtimalle Win10 Rezerveniz gelecektir.
  6. Eğer işe yaramadıysa diğerlerini deneyin.
Link; Dropbox
Eğer bunlarda işe yaramadıysa bunu deneyin;
  1. Masaüstünüzde yeni bir metin belgesi açın.
  2. Aşağıda yazan kodu kopyalayıp açtığınız yeni metin belgesine yapıştırın.

Kod:
    REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx[/CENTER][/LEFT]
    [/LIST]
    [CENTER]if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
    reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
    schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
    :CompatCheckRunning
    schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
    schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready
    if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
    :RunGWX
    schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\*******gwxconfig"
    1. Yeni metin belgesini farklı kaydet seçeneğiyle ve şu adla '' ReserveWin10.cmd '' C:\ ye kaydedin. Kayıt türü olarak '' Tüm Dosyalar (*.*) '' seçin.
    2. Komut satırını yönetici olarak açın. ( Başlat menüsünde '' cmd '' yazarak bulabilirsiniz. )
    3. Son olarak açtığımız komut satırında az önce kaydettiğimiz dosyayı çalıştıracağız. Komut satırına şunu kopyalayıp yapıştırın.'' C:/ReserveWin10.cmd ''
    İşlem 10 - 30 Dk arasında sürüyor. Bu süreçte komut satırında birçok yazı görebilirsiniz. :)
    Eğer komut satırı gereken işlemi yapamazsa ( veya failed vb. yazarsa ) şu güncelleştirmelerin bilgisayarınızda yüklü olduğundan emin olun ;
    Windows 7 SP1 İçin :
    • KB3035583
    • KB2952664
    Windows 8.1 Update İçin :
    • KB3035583
    • KB2976978

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleştirmeler yüklü olmazsa yüklediğimizde simge gelicekmidir ?

Kodlu çözümde bu geliyo sorun nedir ?

cmd.png

Kod:
REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx
if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
:CompatCheckRunning
schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
Powershell -Command "Get-ScheduledTask -TaskName 'Microsoft Compatibility Appraiser' -TaskPath '\Microsoft\Windows\Application Experience\'" | Find "Ready"
if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
:RunGWX
schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

Kod olarak bunu gir. Yukarıdaki kodda bazı hatalar var.

Yine aynı sonucu aldım. KB3035583 nolu güncelleştirme bende yoktu internetten indirdim sonra silip güncelleştirmeleri denetle dedim fakat bu güncelleştirmeyi bulmadı ve windows güncel dedi. Birde su güncellestirmelerin olması bildirimin gelmemesinin bi nedeni olabilir mi ?

Gücelleştirme.png

Benim bilgisayarımda Windows 8.1.1 güncellemesine kadar yüklü o yüzden gelmemiş olabilir mi, 8.1.3 güncellemek şart mı ? Akk olduğu için yüklemek ölüm gibi . :(

Flood yapıyor olacağım ama son mesajımda düzenleme yerini bulamadım. Tüm güncellemeleri yükleyince geldi teşşekür ederim rezerve yaptırdım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı