Çözüldü Windows 10 Saat Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sertaç Binli

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri (IT)
Merhaba,

Sorunumu forumlarda arasam da benzerini göremediğim için yeni konu açma ihtiyacı duydum. Şimdiden affola.

2 gün önce windowsuma format attım. Güncel olarak Microsoft sitesinden indirdiğim imaj ile USB'den UEFI şekilde kurulum yaptım ve orijinal Windows 10 Pro key ile aktive ettim. Kurulum biter bitmez hiç bir uygulama ve hatta sürücü dahi kurmadan önce bütün Windows update işlemlerini bitirdim.

Bugün bilgisayarımı açtığımda saatin tam 3 saat geride olduğunu fark ettim. Saat ayarlarına baktığımda GMT +3 ve bölge olarak da İstanbul seçili ancak saat geri. Ayrıca yine ayarlardan internet saatini güncelle dediğimde ise aşağıdaki şekilde hata alıyorum.

BIOS pili ile ilgili kontrolü yaptım. Sistemimde aynı zamanda Ubuntu 19.04 var ve orada saatle ilgili hiç bir problemim yok. Ayrıca BIOS ayarlarım da değiştirdiğim şekilde saklı kalıyor.

Ek olarak Microsoft'un sitesinde yer alan ŞU konudaki adımları da izledim ve sorun çözülmedi.

Ekran Alıntısı 1.PNG
Ekran Alıntısı 2.PNG

Çözüm
Sunucuyu değiştirip dener misiniz?

Eki Görüntüle 393243

Aynı hatayı diğer sunucu da veriyor.

İşin biraz daha enteresan kısmı da şu şekilde.

Şu aşağıdaki bölümden saati elle 3 saat ileri alıp, şimdi güncelleştir butonuna tıklarsam herhangi bir hata almadan güncelleme başarılı diyor.

Microsoft destek'ten aldığım şu yardım akabinde sorun çözüldü:

Windows saat hizmetinin durumunu kontrol ediniz.
  1. Masaüstü penceresinde, Windows tuşlarına + R tuşlarına basın
  2. Çalışma penceresinde services.msc yazın.
  3. Hizmetler penceresinden 'windows saati' öğesini bulun ve üzerine çift tıklayın.
  4. Başlangıç türünü Otomatik olarak değiştirin (zaten Otomatik olarak ayarlanmamışsa).
  5. Hizmet başlatılmazsa Başlat'ı tıklayın.
Sorun devam ederse;

Windows Zaman hizmetinin kaydını silip kaydetmenizi ve yardımcı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz:
  1. Windows tuşu + X tuşlarına basın ve Komut İstemi'ni (Yönetici) seçin.
  2. Komut isteminde aşağıdaki komutları çalıştırın.
Not: Çalıştırmak için her komutun ardından Enter tuşuna basın.

w32tm /unregister
w32tm /register
net start w32time
w32tm /resync

Komut İstemi'ni kapatın ve cihazınızı yeniden başlatın.

Ekran Alıntısı 5.PNG
Dual Boot sistemlerde saat sorunu var.

Bu sayfada yazan yöntemleri yaparsanız olacaktır büyük ihtimal. Bende de saat sorunu var ama kaç ay oldu hala üşeniyorum.

Sunucuyu değiştirip dener misiniz?

Eki Görüntüle 393243

Aynı hatayı diğer sunucu da veriyor.

İşin biraz daha enteresan kısmı da şu şekilde.

Şu aşağıdaki bölümden saati elle 3 saat ileri alıp, şimdi güncelleştir butonuna tıklarsam herhangi bir hata almadan güncelleme başarılı diyor.

Microsoft destek'ten aldığım şu yardım akabinde sorun çözüldü:

Windows saat hizmetinin durumunu kontrol ediniz.
  1. Masaüstü penceresinde, Windows tuşlarına + R tuşlarına basın
  2. Çalışma penceresinde services.msc yazın.
  3. Hizmetler penceresinden 'windows saati' öğesini bulun ve üzerine çift tıklayın.
  4. Başlangıç türünü Otomatik olarak değiştirin (zaten Otomatik olarak ayarlanmamışsa).
  5. Hizmet başlatılmazsa Başlat'ı tıklayın.
Sorun devam ederse;

Windows Zaman hizmetinin kaydını silip kaydetmenizi ve yardımcı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz:
  1. Windows tuşu + X tuşlarına basın ve Komut İstemi'ni (Yönetici) seçin.
  2. Komut isteminde aşağıdaki komutları çalıştırın.
Not: Çalıştırmak için her komutun ardından Enter tuşuna basın.

w32tm /unregister
w32tm /register
net start w32time
w32tm /resync

Komut İstemi'ni kapatın ve cihazınızı yeniden başlatın.

Ekran Alıntısı 5.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı