Windows 10 sağ tıklama menüsü açılırken çok bekletiyor

Er73748

Kilopat
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
9.400
Makaleler
10
Çözümler
174
Merhaba, bu problem işlemciden görüntü almaya başlayınca oldu. Masaüstüne sağ tıkladığımda şu işaret 5 saniye boyunca çıkıyor ondan sonra sağ tık menüsü açılıyor.

1623919172765.png


Ancak bir kere yaptıktan sonra tekrar yapınca olmuyor. Ne zaman masaüstünü yenilesem o zaman oluyor.

Birazdan tam tarama yapacağım.

Sistemim:
  • R3 2200G (görüntüyü buradan alıyorum)
  • RX 570 OC 4 GB.
  • 8 GB RAM.
  • WD Blue 250GB SSD.
  • A320 M-K Gaming anakart.
(sfc /scannow ve DISM komutlarında sonuç temiz çıktı.)
 
Hocam bu iz bırakma ve sağ tık geç açılma sorunu sürücüden dolayıydı. Güncel olduğunu söylemiştiniz, DDU ile kaldırıp başka sürücü dener misiniz? Bir de ilk dediğimi denediniz mi?
 
Hocam bu iz bırakma ve sağ tık geç açılma sorunu sürücüden dolayıydı. Güncel olduğunu söylemiştiniz, DDU ile kaldırıp başka sürücü dener misiniz? Bir de ilk dediğimi denediniz mi?

Belki ilgisi olabilir; işlemciye görüntü kablosunu bağlayınca birkaç kere görüntü gelmedi. Sonra sürücünün silindiğini fark ettim. Windows Update ile hallettim. İlk dediğinizi en sona sakladım. Ayrıca Radeon Software'de bazı özellikler gitmiş. Örnek;

1623922330804.png


Burada yazılım ve sürücü kısmı yok. Muhtemelen tekrar ekran kartını bağlayınca DDU kullanıp tekrar kuracağım. Şimdilik idare olarak kullanıyorum işlemciyi. Eğer ekran kartını kullanınca sorun çözülecekse benim için sıkıntı değil çok.
 
Son düzenleme:
Son durum nedir hocam düzeldi mi?

Maalesef. Dediğim gibi bu bana çok bir rahatsızlık vermiyor. Zaten ekran kartını takınca da DDU ile sürücüyü silip tekrar kuracağım. Hem Radeon Software'deki eksik yerler onarılır.
@iYiqit_Winner @R.B.D @NORMAL_BİR_KULLANICI sorunum çözüldü. Destekleriniz için çok teşekkürler. Sorun, 1-2 gün sonra kendiliğinden düzeldi. Şimdilik hiçbir sorunum yok.
Son durumdan haberdar edeyim. Sorun işlemciden görüntü aldığım içinmiş. Ekran kartımın sorunu düzelince oradan görüntü almaya başladım ve artık bütün sorunlarım tamamıyla çözülmüş oldu. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı