Windows 10 Sahiplik Ayarları Nedir?

Makaleler
3
Soruma girmeden önce, Windows 'da ki bu sahiplik ayarları konusunu hakkında önerebileceğiniz güzel video anlatım var mı? Windows neden bize bir tane bilgisayar adı ve ve kullanıcı adını girmemizi zorunlu kılıyor? Ben, bilgisayarın sahibiyim ve işletim sisteminin sahibiyim. Yeni bir adı sadece farklı oturumlar açmak istediğimde öne çıkarması lazım. Bu şekilde hem PC'nin adı farklı oluyor hem de admin olarak bizim kullanıcı adımız. Bu durumun olumsuz yansımasını şu anki çektiğim sıkıntıdan gördüm.

Bilgisayarda SSD ve HDD var. SSD'de 2 adet işletim sistemi var ve HDD'deki dosyalarımı hangi işletim sistemiyle açmaya çalışsam erişim engellendi diyor.
Bir işletim sisteminde HDD ulaşmak için yetki veriyorum, diğer işletim sisteminde HDD ulaşılmasını istemiyorum ve onun yetkilerini kaldırınca ilk işletim sistemi de HDD'ye ulaşamıyor.
Karşıma 2 işletim sistemi için 4 kullanıcı çıkıyor. 1. İşletim sisteminin bilgisayar adı ve kullanıcısı aynı şekilde 2. İşletim sisteminin bilgisayar adı ve kullanıcısı.
Bu nedir arkadaş kafa allak pullak oluyor, farklı işletim sistemiyle HDD'de yaptığım ayar, diğer işletim sisteminde neden elime, ayağıma dolaşıyor ya!

HDD izin vermek istediğim işletim sisteminde yetkilendirme yaparken, System, Administors, Kullandığım kullanıcı adına tüm yetkileri vereceğim değil mi? Yine bunu yapmaya çalışırken bazı dosyalarda erişim reddedildi diyor ve onu ya açmıyor ya da açsa da kopyalamıyor. Bu işin içinden nasıl çıkılacak acaba?
Fikri olan?
Her halde konuyu anlatamadım. :)

Sorunumu şöyle anlatayım, HDD'de 2 Windows kurulu. 1.si günlük kullanım için Windows. 2.si ise virüs koruması olmayan serbest, güvenliksiz bir Windows. 1 tanede dosyalarımı yedeklediğim HDD var.

Sorunum, ikinci Windows'ta iken birinci ve ortak HDD sürücüleri gözüküyor. Yani ikinci Windows'a virüs buluştığında bunlara da virüs geçme riski var.
Bu yüzden bu sürücülerin Özellikler/ Güvenlik sekmesine ikinci Windows'da iken gelip izinleri kaldırıyorum. Böylece ikinci Windows bu sürücülere ulaşmaya çalıştığında engellendi uyarısı veriyor ve ulaşamıyor. Böylece birinci Windows'u ve yedeklerimin olduğu HDD sürücüsü güvende kalıyor.
Lakin sıkıntı, birinci Windows'a dönünce de bazı kısıtlamalar otomatik olarak yapıldığına şahit oluyorum. Misal yedeklerimin olduğu HDD sürücüsüne giremiyor ve kendini de kısıtlamış oluyor.

Anlamadığım şey bu iki Windows'ta birbirinden bağımsız, birinde yaptığım işlemler B adı altında gerçekleşirken diğerinde A adı altında gerçekleşiyor. Nasıl oluyorda B, A nın yetkilerine karışabiliyor?
Yani Windows 7 iken buradan nasıl bir ayar yapmalıyım ki Windows 7 kendiliğinden bu sürücülere erişmesin ama Windows 10'a geçince sıkıntı olmasın.Genelde burada yasaklama yapınca Windows 10'a geçince orada da işleyiş kısıtlanıyor.( bazı dosya okuma, yazma, menüler çalışmama vs)
r0Db2z.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı