Set OP yaparak OP ayarını uygulayın. Bu sizden 24GB'lık depolama ömrünü götürecek ama SSD'nin ömrünü hatrı sayılır biçimde uzatacaktır. Ve tabii ki bu ömür uzaması size + Performans olarak dönecektir. Eğer Windows 8.1 kullanırken de OP ayarlamadıysanız aradaki Performans farkını ayarlayıp yaptıktan sonra gözle görüp anlayamazsınız, ancak uzun vadede anlarsınız.
Bunlarda benim Windows 10 Magician değerlerim. 7.15TB Write değerine sahibim şuanda. Samsung'un yayınladığı 840 Evo fixini bile yapmadan kullanıyorum.
Evet önceden de kullanmıyordum bu özelliği. Dediğiniz gibi açtım şu an. Okuma hızı güzel de bu yazma hızında bir sıkıntı var, ama hadi hayırlısı. Belki yeni yazılım güncellemeleriyle düzelir. İlginiz için teşekkürler.
Yazma hızında bir sıkıntı yok. Her SSD'nin belli bir büyüklükteki dosyayı yazarken yazma hızı değişir. Büyük parçalarda hızlar düşebilir veya artabilir, bu gayet normaldir.
Yine senin kafanda karşılaştırma oluşsun istersen 120GB modele 410MB'lık Write hızı biçilmişti. Ben 32KB ve üstü dosyalarda bu sınırı aşıp 500MB olarak kullanıyorum.