Windows 10 Service Exception mavi ekran hataları

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Merhabalar sistemimde mavi ekran hataları almaktayım devamlı. Anakartımdaki RAM slotlarından biri bozuk olduğu için servise göndermştim daha sonra herhangi bir işlem yapılmadan teslim aldım anakartı ve sistemi yeniden kurdum. O günden sonra oyunlarda crashler olmaya başladı ve mavi ekran almaya başladım. Windows kurarken Driver Booster ile güncellemeleri sağlamıştım sorun belki programdandır diye elle yeniden kurdum Driver'ları ancak düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem:
Ryzen 5 3600.
ASUS TUF B450-PLUS.
AMD RX 580 8 GB.
Adata 24 GB 3000MHz RAM.
Adata 512 GB M.2 SSD.
Seagate 1TB HDD.
Minidump dosyalarım: minidump.rar

Driver Booster kullandıktan sonra format attıysan sorun yok atmadıysan at ve kendi sitelerinden tekrar yükle. Ramlerden biri bozuk slotdaysa yerlerini değiştir hala alırsan memtest ile bellekleri test et ve sonuçları paylaş.
format atmadım driver booster'dan sonra. Elzem ise yapayım ancak epey yorucu olacak. Bozuk slotta değil ramlarden biri. bozuk slotu boş tuttuyorum ama driverları sıfırlamanın format harici bir yolu varsa öğrenmek isterim.

Driver Booster ile hangi sürücüleri güncelledin güncellerken gösteriyordu ondan. Eğer sistem geri yüklemeyi kapatmadıysan sürücüleri güncellemedigin zamana geri yükleyebilirsin. Eğer kapattıysan şu anlık format atma memtest yap. Driver sıfırlama yolu maalesef bilmiyorum ama ekran kartını DDU ile silebilirsin.

Driver Booster ile hangi sürücüleri güncelledin güncellerken gösteriyordu ondan. Eğer sistem geri yüklemeyi kapatmadıysan sürücüleri güncellemedigin zamana geri yükleyebilirsin. Eğer kapattıysan şu anlık format atma memtest yap. Driver sıfırlama yolu maalesef bilmiyorum ama ekran kartını DDU ile silebilirsin.
sistem geri yükleme aklıma gelmemişti güzel fikir ilk hata aldığım tarihten öncesine alayım sistemi önce bi. teşekkürler :)
maalesef yine düzelmedi format atayım o zaman.

Formattan sonrada alırsan paylaşırsın dosyayı.
format attım bazı oyunlar çökmeye devam ediyor. fall guys devamlı çöküyor 15-20 dk oynadıktan sonra. lol oynarken de aynı şekilde mavi ekran aldım. ayrıca bilgisayarın kapanması da çok uzun sürmeye başladı açılmasından 5-6 kat daha uzun sürüyor kapanması. minidump dosyasını paylaştım tekrar.

Şuan pc de değilim dump a bakamam bir önceki dumplar ramlerin bozuk olabileceğiyle ilgili bilgi verdiği için ve oyunların çökmesinden dolayı ilk önce memtest86 ile bellekleri test edip sonuçları paylaş ve Hd tune den SSD ve HDD için health sonucu paylaş. dumplara baktım sorun ramlerden.

Şu an PC de değilim dump a bakamam bir önceki dumplar RAM'lerin bozuk olabileceğiyle ilgili bilgi verdiği için ve oyunların çökmesinden dolayı ilk önce Memtest86 ile bellekleri test edip sonuçları paylaş ve HD Tune'den SSD ve HDD için health sonucu paylaş.

HDD'yi söktüm, kapanmadaki sorun düzeldi. Geri taktığımda ise çalışmadı. (Sistem kapalıyken yaptım işlemleri) Disk yöneticisinde disk görünüyor ancak başlatılamıyor. (G/Ç yürütme hatası alındı gibi bir hata). Disk mevta olmuş sanırım. Mavi ekran aldığım sıralarda kullanabiliyorken şimdi kullanamıyorum, çözemedim durumu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı