Windows 10 Service Exception mavi ekran hataları

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Merhabalar sistemimde mavi ekran hataları almaktayım devamlı. Anakartımdaki RAM slotlarından biri bozuk olduğu için servise göndermştim daha sonra herhangi bir işlem yapılmadan teslim aldım anakartı ve sistemi yeniden kurdum. O günden sonra oyunlarda crashler olmaya başladı ve mavi ekran almaya başladım. Windows kurarken Driver Booster ile güncellemeleri sağlamıştım sorun belki programdandır diye elle yeniden kurdum Driver'ları ancak düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem:
Ryzen 5 3600.
ASUS TUF B450-PLUS.
AMD RX 580 8 GB.
Adata 24 GB 3000MHz RAM.
Adata 512 GB M.2 SSD.
Seagate 1TB HDD.
Minidump dosyalarım: minidump.rar

hdd çalışmadığı için ona test yapamadım. ramtest temiz çıktı 4-5 saat kadar sürdü toplamda. ssd de temiz çıktı.
Dediklerimi yapın ve bozuk HDD in de health sekmesini atın.
hdd çalışmadığı için ona test yapamadım. ramtest temiz çıktı 4-5 saat kadar sürdü toplamda. ssd de temiz çıktı.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-09-06 at 15.27.06.jpeg
    105,6 KB · Görüntüleme: 72
  • ssd tune.png
    71,5 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran Görüntüsü (113).png
    92,7 KB · Görüntüleme: 45
3 slot ram var. Az önce yine service exception hatası aldım hdd'yi çıkarmış olmama rağmen. Sistem aylardır kullandığım sistem bir sıkıntı yoktu. Acaba anakart servisinde zarar mı verdiler diye düşünmeye başladım.
En son aldığım hatanın dosyası: minidump06.rar
hdd tune 5.75 programı ile de taradım ssd'yi sorun yok. health sekmesi boş gözüküyor o yüzden atmadım orayı.
bu arada çok teşekkür ederim. Uğraşıyorsunuz her seferinde. Sağolun.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (114).png
    106,9 KB · Görüntüleme: 39
SSD de sorun yok o zaman. Suan Pc de olmadığım için bakamayacağım müsait olursam ilk işim olarak bakacağım. Genel olarak hatalar ram kaynaklı olduğu için ya anakartta ya da ramlerde sorun olabilir. Bu hatada da ramleri görürsem anakart ve ramleri garantiye gönderin.

Şuraya da aidaextreme html raporu bırakıyorum. teşekkürler. Report.rar

Minidump dosyasını inceledim sorun yine ramlerden meydana gelmiş. Ramleri ve anakartı garantiye gönder aida raporuna daha bakamadım. Garantiye vermeden önce bir gün bekleyebilirsiniz eğer Murat hoca bakarsa daha iyi fikirler verebilir. Az önce aida raporuna baktım ramlerin seri numaraları farkl gözüküyor ramler kit olarak değil mi? Şuanlık 1 tane rami çıkarıp Pc yi test et.

Biliyorum, konu içinde sürücü bulucu sonrası format attım diyor ondan soruyorum ne zaman attın diye.
Formatı yeni atmamış, o yüzden konu sahibi format atın bugün ve sürücü bulucu bir daha kullanmayın. Formatı da doğru atmamışsın sosyaldeki video rehbere göre yapın. Hatalı diski kullanmayın takmaya çalışmayın. Format sonrası da bildirin sürücüleri biz verelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…