Çözüldü Windows 10 Ses Gelmemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ardawashere

Decapat
Dostlarım ben bilgisayara format attıktan sonra bilgisayardan ses gelmemeye başladı, internetten bütün çözümlere baktım ama hiçbiri işe yarmadı. Yardımcı olur musunuz?

Driver'ın uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım?
Öncelikle bütün Windows güncellemelerini alın, Microsoft tarafından test edilip onaylanmış ses sürücünüz bu güncelleme ile birlikte gelecek ve ses sorununuz düzelecektir. Sonrasında ise Microsoft'un test edip onayladığı sürücü sürümleri eski olduğu için en güncel hale getireceksiniz.

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun bu makalede gösterildiği gibi aygıtların donanım kimliklerini bulup en güncel sürücülerini indirip kurabilirsiniz. Toplu driver güncelleştirmeleri yapan yazılımların bilgisayarınıza zarar verebileceğini unutmayın. En temiz şekli sürücülerinizi manuel olarak tek tek kurmanız.

Burada 3 tane ses var, Realtek olansa resimdeki donanım kimliği ayrıca DriveLdentifier diye bir uygulama güncellenmesi gerekenleri gösterdi, onların resmi de burada:

398819

Driverleri nasıl elle yükleneceğini bilmiyorum. Buradan bir tane dosya indirdim içinde bir sürü dosya var, ne yapacağımı bilmiyorum.

398821

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    95,1 KB · Görüntüleme: 44
Öncelikle bütün Windows güncellemelerini alın, Microsoft tarafından test edilip onaylanmış ses sürücünüz bu güncelleme ile birlikte gelecek ve ses sorununuz düzelecektir. Sonrasında ise Microsoft'un test edip onayladığı sürücü sürümleri eski olduğu için en güncel hale getireceksiniz.

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun bu makalede gösterildiği gibi aygıtların donanım kimliklerini bulup en güncel sürücülerini indirip kurabilirsiniz. Toplu driver güncelleştirmeleri yapan yazılımların bilgisayarınıza zarar verebileceğini unutmayın. En temiz şekli sürücülerinizi manuel olarak tek tek kurmanız.
Ayrıca Windows güncellemelerini alın derken ne demek istiyorsunuz, biraz daha açık yazabilir misiniz?
Yukarıda linkini verdiğim makalede her şey açıkça belirtilmiş, iyice okuyup elle güncelleme yapabilirsiniz.
Ayrıca burada sürücü nasıl bulacağımızı veriş ben MIO_AUDIO_892_REALTEK_ALC1150_V6.0.1.8627 adlı dosyayı indirdim ama bununla ne yapacağımı bilmiyorum.

Ayrıca Windows güncellemelerini alın derken ne demek istiyorsunuz, biraz daha açık yazabilir misiniz?
Windows'u orijinal/lisanslı olarak mı kullanıyorsunuz? Eğer korsan yazılım kullanıyorsanız yardımcı olamayacağım. Windows arama paneline Güncelleştirmeleri Denetle yazın, açılan pencerede Güncelleştirmeleri denetle deyin. Windows son güncelleştirmeleri yükleyecektir.

Windows'u orijinal/lisanslı olarak mı kullanıyorsunuz? Eğer korsan yazılım kullanıyorsanız yardımcı olamayacağım. Windows arama paneline Güncelleştirmeleri Denetle yazın, açılan pencerede Güncelleştirmeleri denetle deyin. Windows son güncelleştirmeleri yükleyecektir.
Aklımı kaybedeceğim, yapamıyorum her şeyi denedim...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı