Windows 10 Sıfırlama

DarkNess3

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Öncelikle bilgisayarımda video açmama , sesinde ufak bir problem var , başlar menüsü açılmıyor , bende bilgisayarımı sıfırlama kararı aldım. fakat nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Yardım eder misiniz? Bu arada bilgisayarım Lenovo z500 ve işletim sistemi windows 10.
Teşekkürler

Başlat menüsü > Ayarlar > Tüm Ayarlar yolunu izleyerek ayarları açmak. ardından bu bilgisayarı sıfırla bölümüne başlayın de ve kenara çekil :) tabii istersen dosyalarımı sakla diyebilirsin ama en temizi her şeyi sıfırla :9

Hocam tek kelime:
Sıfırlama.jpg

Başlat menüm çalışmıyor :(

Başlat menüsü > Ayarlar > Tüm Ayarlar yolunu izleyerek ayarları açmak. ardından bu bilgisayarı sıfırla bölümüne başlayın de ve kenara çekil :) tabii istersen dosyalarımı sakla diyebilirsin ama en temizi her şeyi sıfırla :9
Herhangi bir sorun çıkmaz değil mi?

Sıfırlama yapmanıza gerek yok. Yükseltme yaparmış gibi ayarları koruyarak Windows 10 üstüne Windows 10 kurarak sorunu çözebilirsiniz. Tamir kurulumu da diyebiliriz. Dosyalarınız, programlarınız ve ayarlarınız değişmez. Kısacası düzeniniz bozulmaz.

Dosya yapısının bozulması gibi Windows kaynaklı bir sorunsa tekrar kurulum yaparak sorunu çözebilirsiniz. Tekrar kurulum yapınca dosyalarınız, programlarınız ve ayarları kaybolmaz. Tekrar kurulum yapmak için elinizde Windows 10 10586 iso dosyası mevcutsa içini sıkıştırma programı ile açıp setup.exe çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum yapmanız. Iso dosyası elinizde mevcut değilse benzer şekilde Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile kurulum başlatabilirsiniz.

Kaynak: How To Reinstall Windows 10

Sıfırlama yapmanıza gerek yok. Yükseltme yaparmış gibi ayarları koruyarak Windows 10 üstüne Windows 10 kurarak sorunu çözebilirsiniz. Tamir kurulumu da diyebiliriz. Dosyalarınız, programlarınız ve ayarlarınız değişmez. Kısacası düzeniniz bozulmaz.

Dosya yapısının bozulması gibi Windows kaynaklı bir sorunsa tekrar kurulum yaparak sorunu çözebilirsiniz. Tekrar kurulum yapınca dosyalarınız, programlarınız ve ayarları kaybolmaz. Tekrar kurulum yapmak için elinizde Windows 10 10586 iso dosyası mevcutsa içini sıkıştırma programı ile açıp setup.exe çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum yapmanız. Iso dosyası elinizde mevcut değilse benzer şekilde Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile kurulum başlatabilirsiniz.

Kaynak: How To Reinstall Windows 10
Çok teşekkür ederim. Fakat başlat menüsünün çalışması , video açmaması , sesle ilgili sorunlar windowsla alakalı mıdır ?

Hocam resimdeki gibi yapamıyor musunuz?
Sorun çıkmaz ben de sıfırladım. Hatta hızlandı.
Drıver'larınız silinecek, bilginize.
Sizce fabrika ayarlarına dönmek mi daha iyi yoksa her şeyi silmek mi ?

Çok teşekkür ederim. Fakat başlat menüsünün çalışması , video açmaması , sesle ilgili sorunlar windowsla alakalı mıdır ?

Sizce fabrika ayarlarına dönmek mi daha iyi yoksa her şeyi silmek mi ?
?

Başlat menüsü sorunu dosya yapısının bozulmasından ve dosya sahiplenmesinin bozulmasından kaynaklanabiliyor. Başlat menüsü için başka çözüm yolları da var ama bu yöntem diğer sorunları da çözebileceği için önerdim. Sesle ilgili sorun sürücü ile ilgili olabilir. Video açılmaması konusunda detaylı bilgi verirseniz net cevap verebilirim.

Bilgisayar sıfırlamayı başlattım. Fakat %26'da yaklaşık 1 - 1:30 saattir bekliyorum. Fakat herhangi bir değişiklik olmadı. Yardımcı olur musunuz ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı