Windows 10 sıfırlamada bulut indirme flash bellek ister mi?

Jainless

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
201
Arkadaşlar, sistemime format atacağım fakat yerel yeniden yükleme ve bulut indirme çıktı karşıma. Daha önce yerel indirme seçmiştim fakat sistemimden virüs gitmemişti. Şimdi bulut indirme seçmek istiyorum fakat flash bellek vb. şeyler ister mi acaba?
 
Formatı rufus ile USB'ye iso yazdırarak atmanızı tavsiye ederim. İnternette videoları var. Bilmeden yapmanızı tavsiye etmiyorum.
 
Bu tür yöntemlerle genelde işletim sistemi tamamen temizlenmiş olmayabiliyor. İşletim sisteminiz orjinal mi şuanda ve etkinleştirilmiş mi? Microsoft hesabınızla oturum açın şuan ki Windows'unuzda. Böylece ürün anahtarınız Microsoft hesabınıza bağlanır. Sonra USB ile temiz kurulum yapın. Ürün anahtarı dediği yerleri ürün anahtarım yok deyip geçin. Bir de Disk bölümlerinin olduğu yerde tüm bölümleri silip en son 1 tane ayrılmamış alan diye bir bölüm kalacak. Ona tıklayıp ileri deyin. Sonra kuruluma devam edin. En son Kurulum bitinceye yakın sizden Microsoft hesabı isteyecek. Oraya hesabınızı girdiğinizde Windows'unuz etkinleşecek. Kod sorununu böylece geçeceksiniz. Bir de Windows sürümünü seçmenizi isteyen bir ekran olacak en başlarda. Orda şuan ki Windows sürümünüz hangisi ise (Home, Home single launguage, Pro gibi) hangisi ise onu seçip devam etmeniz lazım. Öğrenmek için Windows+R basıp çalıştıra winver yazın enter'a basın. Orada yazacaktır.
 
Bu tür yöntemlerle genelde işletim sistemi tamamen temizlenmiş olmayabiliyor. İşletim sisteminiz orijinal mi şu anda ve etkinleştirilmiş mi? Microsoft hesabınızla oturum açın şu anki Windows'unuzda. Böylece ürün anahtarınız Microsoft hesabınıza bağlanır. Sonra USB ile temiz kurulum yapın. Ürün anahtarı dediği yerleri ürün anahtarım yok deyip geçin. Bir de disk bölümlerinin olduğu yerde tüm bölümleri silip en son 1 tane ayrılmamış alan diye bir bölüm kalacak. Ona tıklayıp ileri deyin. Sonra kuruluma devam edin. En son kurulum bitinceye yakın sizden Microsoft hesabı isteyecek. Oraya hesabınızı girdiğinizde Windows'unuz etkinleşecek. Kod sorununu böylece geçeceksiniz. Bir de Windows sürümünü seçmenizi isteyen bir ekran olacak en başlarda. Orada şu anki Windows sürümünüz hangisi ise (Home, Home Single launguage, Pro gibi) hangisi ise onu seçip devam etmeniz lazım. Öğrenmek için Windows+r basıp çalıştıra winver yazın Enter'a basın. Orada yazacaktır.

İşletim sistemim Pro. ISO'yu nereden indireceğim hocam.
 
Aracı şimdi indirin de. Sonra açtığınızda bu bilgisayarı yükselt gibisinden şeyler soracak. Başka bir bilgisayara yüklemek için iso dosyası oluştur de. Sonra kendisi sakın flash'a yazmasın. Bozuk yazıyor genelde. Masaüstüne iso dosyası oluşturun. Biraz uzun sürecek. Sonra rufus ile isoyu flash'a yazdırın. Sonra kuruluma başlayın. Iso genel olarak Windows 10 isosudur. Sürüm farkı yok. Kurulum ekranında yani format attığımız ekranda sizden Windows 10 sürümünüzü soracak. PRO seçmelisiniz.
 
Aracı şimdi indirin de. Sonra açtığınızda bu bilgisayarı yükselt gibisinden şeyler soracak. Başka bir bilgisayara yüklemek için ISO dosyası oluştur de. Sonra kendisi sakın Flash'a yazmasın. Bozuk yazıyor genelde. Masaüstüne ISO dosyası oluşturun. Biraz uzun sürecek. Sonra Rufus ile ISO'yu Flash'a yazdırın. Sonra kuruluma başlayın. ISO genel olarak Windows 10 isosudur. Sürüm farkı yok. Kurulum ekranında yani format attığımız ekranda sizden Windows 10 sürümünüzü soracak. Pro seçmelisiniz.

Eyvallah hocam.
 
Yapamazsanız buraya yazın. Bir kaç video atarım bakarak yaparsınız.
 
Tamamdır ekledim. Saat biraz geçti kusura bakma evde yoktum maalesef :(
 

Geri
Yukarı