Windows 10 sistem donuyor

hrnozkn

Decapat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, Windows 7 yüklü tekel büfede kullanılan, USB yolu ile barkod tarayıcı takılı, All in One bir PC'ye Windows 7 bozulduğu için RAM ve SSD upgrade yapıp Windows 10 kurdum fakat Windows rastgele zamanlarda donma problemi yaşatıyor. PC boştayken işlem yapmak istenildiğinde tepki vermiyor. Donuk haldeyken barkod tarayıcısının USB'sini söktüm donuk durumdan aktif duruma geçti. Bunun üzerine chipset sürücülerini vs. yükledim ama sorunum devam etmekte. Sorunu nasıl aşabilirim, fikirlerinizi deneyeceğim. Teşekkürler.

Barkod tarayıcı windows 10 desteği veriyor mu ? Yani özellikle belirtilmiş mi bu ?.. veya o cihazın da sürücü veya yazılım güncellemesi var mı bir yerlerde ? .. Yeni bir cihaz mı yoksa eski kuşak bir cihaz mı .. Uyumsuzluk yaşıyor olabilir .. Bir çeşit yazılımsal çakışma yapıyor olabilir.. Arka planda bu sorunu gidermek için sürekli bir işlemi tekrar etmeye çalışıyorsa cihaz, veya bir çeşit takılma yaşıyorsa yine yazılımsal bir uyumsuzluk sebebiyle masaüstü uygulamasında kilitlenme yapıyor da olabilir .. Artı bu cihazı hangi usb portuna takıyorsun ? usb 2 mi yoksa 3 mü .. Bunlardan hangisine takılıysa diğer porta takmayı deneyebilirsin .. Veya Barkod okuyucuyu pc den kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsin .. Tabi öncelikle gerekli yedeklemeni yapıp ve her ihtimale karşı sistem geri yükleme noktası oluşturup ondan sonra.. Eğer bir şey olur da okuyucuyu geri getiremezsen sistem geri yüklemeyle kurtarırsın olmadı .. Ben bu Barkod okuyucunun yazılımının windows 10 ile uyumsuzluk yaşadığını düşünüyorum.. Artı... Hani bazı yazılım dosyalarına sağ tıkladığında diğer sürümlerde çalıştır gibi bir seçenek vardır.. Oradaki listeden tekrar win 7 yi seçmeyi deneyebilirsin... Bunların hiç birisi sorunu çözmezse cihaza sil baştan düzgün bir windows 7 kurmanı öneririm..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00